Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi B4 ABK] Audi By Cacek :D

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Awatar użytkownika
Wertyn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wertyn » 04 mar 2014, 17:58

KAROLEK22XX pisze:
Wertyn pisze:
KAROLEK22XX pisze:powodzenia w doprowadzaniu jej do życia fajny ambipur różowy for her. A co do gratów to popatrz pogadaj z Arturo997 zana sagem Dou espe itp może oni coś będą mieli <ok>
DUO chyba :-P

jak będziesz szukał to znajdziesz, nie na miejscu to wycieczkę sobie zrobisz <piwo>
Wertyn, Na telefonie pisałem i taki chochlik się wpierniczył hehe <piwo>
spoko, spoko poprawiłem bo by szukał szukał i nie znalazł może :-P

Cacek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Cacek » 04 mar 2014, 18:27

KAROLEK22XX Ten różowy Ambipur pozostał po byłem właścicielu, a że jeszcze jako tako pachnie to go na razie zostawiłem :lol:

Damian80b4LDZ

Gaz hm... Nie iwem ile dokładnie pali, nie jeździłem nie zrobiłem nią nawet 100km, nawet nikomu jej nie dałem by ktoś nią jeździł, a że ma pusty zbiornik to od czasu kupna lata u mnie na samej benzynie :mrgreen: Poprzedni właściciel mówił że spala 12l gazu na 100 ;) Nie widzę sensu zakładania sekwencji :-P

delik Mechanicznie na pewno już odżyło :mrgreen: a na dalsze prace potrzebna $$ :-/ i czas ;-)

Z dnia wczorajszego i dzisiejszego mam jedno foto które tu wstawie, ponieważ z prac na przodzie nie zrobiłem brak czasu :D Pospawałem sam lutownicą przedni ten pas plastikowy na halogeny bo miała popękany.. choć to może lekko powiedziane :D (ledwo sie trzymał) :D Ale oglądając ją z Tatą i wujem nie stwierdzamy mocnych uszkodzeń (uderzenie) Tyle co drzwi i nadkola tylne dostały po dupie oraz lewy błotnik przedni który wymieniony jest na jakiś... Chamski :D Ważne że buda prosta :D a każdy detal sie dopracuje. Stwierdziłem że nadkola zostawie w spokoju, jezeli sa oryginalne ale pogięte to trudno. Brak sensu malowania (szpachlowania) samochodu który jest z ocynku :D (takie moje zdanie, może z czasem je zmienię)

Co do części dostałem sporo wiadomości na które odpisałem i dzięki wielkie za info co kto by miał i kogo najbardziej polecacie, ponieważ jest pewność że są godni polecenia ;) Jeśli tylko znajde czas i wpadnie troche kasy tak szykuje sie na grube zakupy do Lali :D

a foto z dzis:

Obrazek

Jakościowo zdjęcie nie wyszło za dobrze, ale tanim i własnym sposobem bez kupowania żarówek sobie takie coś sprawiłem :D w realu na prawde bardzo fajnie to wygląda, oraz nie jest tak chamsko "niebiesko" więc pałki sie nie przyczepią ;) Kupiłem ledówki na które wydałem 16zł koszt jednej 8zł :D Ale później sie skapnąłem że u nas pod rej są żaróweczki a nie te długie, ale umiejscowiłem jedną na podświetlenie wnętrza bagażnika, a drugą w środku :D

Audi nie pastuje i nie woskuje, choć mam troche specyfików niemieckich, ale stwierdziłem że zrobie to gdy będę miał calutkie drzwi przednie i tylne z prawej strony oraz błotnik :D Myśle że po tylu latach odświeżę kolorek bardzo mocno, ponieważ nie od dziś to robie i wiem jak sie za to zabrać :P

Miałem sie zabrać za dalszą edukacje dotyczacą prawa jazdy ale gdy patrze na nią z okna to nie moge sie za nic zabrać tylko coś jem przebieram sie i lete udoskonalać :mrgreen: Miłego dnia, a tymczasem mnie zasysa allegro i tablica w poszukiwaniu dalszych części do Audi.

PS. Przypomniało mi sie :D Jutro robię wolne od szkoły i mam już prace związane z Audi :P
Myślę że będzie to miła niespodzianka, jeśli zoabczycie po zdjęciach co mam do Audi :D (mini dodatek) hehe :mrgreen:

[ Dodano: 2014-03-05, 22:12 ]
Sory za PP no ale cóż zrobić... ;P

No więc z dzisiejszych prac, może nie dużo ale to tak sie mówi :P
zanim sie wypucuje felgi zanim sie podłączy pochowa kable wszystko porobi po swej myśli i jeśli coś nie pójdzie tak to znowu kombinować dodatkowo :D Robie wszystko co w mej mocy i co praktycznie jest za darmo. w następnym tygodniu (już powinien być jakiś przypływ gotówki) Ide do sklepu po reszte pasków oleje itp. a później allegro i kup teraz ;p Jeżeli znajdę coś ciekawego i dobrego ;p

Foto z prac:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu koncepcja na jaką będe sie wzorował do tyłu :D Nie wiem dlaczego, ale bardzo mis ie spodobało :D
Noi ja wiem że może te zdjęcia i praca na was szału nie robi, ponieważ czytając reszte tematów to robicie grube projekty i dobrze o tym wiem :D Ale żeby dalej coś modyfikować trzeba mieć na czym ;)

Obrazek

[ Dodano: 2014-10-31, 17:51 ]
Witam po dłuższej przerwie.
Ogólnie sporo sie pozmieniało, były chwile radosne jak i smutne z Landrynką, ale chociaż trochę ukażę zdj jak mniej wiecęj wszystko w niej sie zmieniało. Ogólnie uporałem sie ze wszystkimi jej bolączkami i problemami, Chodzi jak marzenie, od dłuższego czasu nic nie robiłem :D i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście na tym nie skończę, przyjdzie wiosna, będą dalsze pomysły. :)

Obrazek

a tu z kolegą :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tu zdjęcia w końcu nie robione kalkulatorem :lol:

Obrazek

Obrazek

a tu z następnym kolegą, który jest świeżym nabywca Audi :D

Obrazek

Jeżeli ma ktoś jakieś pytania, czy cokolwiek służę pomocą.
Pozdrawiam aktywnych forumowiczów :D

Awatar użytkownika
mareckilpn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mareckilpn » 31 paź 2014, 17:59

no ladne autko ladne ;p

misiekb4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: misiekb4 » 31 paź 2014, 21:04

Fajne ABK, działania na + :-)

tabori46
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tabori46 » 07 lis 2014, 07:47

ładnie działasz z tematem tak trzymać, mam pytanko poleciało pw ;)

Awatar użytkownika
mareckilpn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mareckilpn » 11 gru 2014, 14:29

co taka cisza w temacie majster ? :)

Cacek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Cacek » 18 sty 2015, 18:17

Hmmm ogólnie to sory za przerwe, ze sie nic nie odzywałem, bo zrobiła sie delikatna cisza :D Cały czas nie moge sie nacieszyć jazdą tym samochodem :D

Ponad 17tys już narobione w na prawde krótkim czasie i co najważniejsze bezawaryjnie.

Akurat te zdj robione kalkulatorem :evil:

Obrazek

Co do Audi. Znalzłem maske, bede po nią jechał, zmieniłem sobie radio, delikatnie z wyższej półki, zmieniłem alusy na setup zimowy (pełne) jak widac na zdj robionych kalkulatorem :D o ledach nie ledach, wlepach i dodatkach to juz nie bede wspominał. :D i tak kulam sie do wiosny, a od wiosny zaczynam dalszą zabawe z laleczka :D

Co by tu więcej. Audi zostało przeleciane miernikiem do lakieru. Wygląda ze fakt faktem jest lakier w oryginale. No ale co by tu sie dziwić jak powymieniałem tyle części. :D

Obrazek

Mam do was pytanie. Oryginalnie mam ta kierownice założoną ale zbytnio nie mam jak odróżnić małego od dużego wieloklinu, może ma ktos z was taka wersje z taka kierownicą i mi powie czy trójramienna z poduszką bedzie tu pasować od A4? :D Interesuje mnie od S :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
dereza
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dereza » 18 sty 2015, 19:00

Auto nie do poznania,dałeś jej drugie życie,tak trzymaj.
<ok>

Awatar użytkownika
mareckilpn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mareckilpn » 20 sty 2015, 15:44

czemu foto na wzo nie zrobiles pozniej jak dojechalem :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl