[All] Opis bezpieczników i przekaźników
witam
odnośnie bezpiecznika nr.15 - żarówki kierunk.,WYCIERACZKI,wentylator chłodnicy,inst. klimatyzacyjna.25A
nie działa mi tylna wycieraczka a żarówki od kierunków działaja i wentylator chłodnicy chyba też(?) , klimy nie mam wiec mozna załozyć ze napewno nie jest to bezpiecznik ???a coś innego ?
pozdrawiam.
odnośnie bezpiecznika nr.15 - żarówki kierunk.,WYCIERACZKI,wentylator chłodnicy,inst. klimatyzacyjna.25A
nie działa mi tylna wycieraczka a żarówki od kierunków działaja i wentylator chłodnicy chyba też(?) , klimy nie mam wiec mozna załozyć ze napewno nie jest to bezpiecznik ???a coś innego ?
pozdrawiam.
- melomarcin
- Forum Audi 80
Panowie, który bezpiecznik odpowiada za spryskiwacze przedniej szyby?
nagle przestały mi działać, stąd podejrzenie, że to bezpiecznik
tyle że jak wycieraczki normalnie chodzą jak "pociągnę" włącznik wycieraczek do siebie, za to spryskiwacze nie
ewentualnie - czy jest tam jakiś silniczek odpowiedzialny za spryskiwacze? jak działały to słychać było wyraźny dźwięk, teraz jest cisza
nagle przestały mi działać, stąd podejrzenie, że to bezpiecznik
tyle że jak wycieraczki normalnie chodzą jak "pociągnę" włącznik wycieraczek do siebie, za to spryskiwacze nie
ewentualnie - czy jest tam jakiś silniczek odpowiedzialny za spryskiwacze? jak działały to słychać było wyraźny dźwięk, teraz jest cisza
Elektryka
Witam
Moze ktoś mi pomorze, chodzi o to że nie ma podświetlenia zegarów, swiateł drogowych i mijania i tablicy rejestracyjnej oraz hehehe światełka w popielniczce. Sprawdzałem bezpieczniki, czyściłem wtyczki, wymieniłem żarówki i dalej nic, może ktoś miał ten sam problem, proszę o pomoc.
Moze ktoś mi pomorze, chodzi o to że nie ma podświetlenia zegarów, swiateł drogowych i mijania i tablicy rejestracyjnej oraz hehehe światełka w popielniczce. Sprawdzałem bezpieczniki, czyściłem wtyczki, wymieniłem żarówki i dalej nic, może ktoś miał ten sam problem, proszę o pomoc.
-
- Forum Audi 80
Mam podobne problemy jak koledzy przedmówcy. Potrzebuje opisu najlepiej zdjęcia z czyjejś skrzynki z bezpiecznikami albo opisu przekaźników. Mam silnik serii PP na gaźniku pierburga 2E2 nie ma skomplikowanej elektryki ale mam pewne problemy z elektryką. Już napisałem pewien post ale to mi nic nie daje. Mianowicie Pali mi bezpiecznik nr12 w skrzynce wiem za co on odpowiada. Po za tym problemem jest i następny, po wyłączeniu silnika nie wiadomo dlaczego łapie lewy zapłon i jeszcze próbuje działać (dławi się), kolejny problem to niedziałający wentylator po wyłączeniu zapłonu, nawet po wyłączeniu silnika gdy wentylator jeszcze chłodził też się wyłancza. POMOCY.