[B4 1.9 1Z] problem z wrzucneiem 2 biegu - sprzęgło czy sync
[B4 1.9 1Z] problem z wrzucneiem 2 biegu - sprzęgło czy sync
Witam
od 2 dni w moim zetorze pojawił się problem. Mianowicie wstaje do pracy wyjeżdżam z domu chce wbić 2 bieg i zgrzyt niemiłosierny, tryby piłują a bieg nie wszedł. Pozostałe biegi wchodzą jak w masło. Na postoju można wbić każdy bieg 2 też wchodzi można z niej ruszyć itp. Natomiast podczas jazdy nie ma szans wbić bo albo jest zgrzytanie charakterystyczne dla nie wbitego sprzęgła albo opór że stoi lewarek i nie pójdzie dalej. Zauważyłem że np można wbić 2 bieg całkowicie bez sprzęgła gdzieś przy 2-2,5tys obrotów. Natomiast ze sprzęgłem się to nie udaje. CO to może być skrzynia czy sprzęgło? akurat już się rozeznawałem w okolicy i ciężko mi będzie dorwać skrzynie baa. są jakieś od a4 lub passka ale to kwestia rzeźby...
od 2 dni w moim zetorze pojawił się problem. Mianowicie wstaje do pracy wyjeżdżam z domu chce wbić 2 bieg i zgrzyt niemiłosierny, tryby piłują a bieg nie wszedł. Pozostałe biegi wchodzą jak w masło. Na postoju można wbić każdy bieg 2 też wchodzi można z niej ruszyć itp. Natomiast podczas jazdy nie ma szans wbić bo albo jest zgrzytanie charakterystyczne dla nie wbitego sprzęgła albo opór że stoi lewarek i nie pójdzie dalej. Zauważyłem że np można wbić 2 bieg całkowicie bez sprzęgła gdzieś przy 2-2,5tys obrotów. Natomiast ze sprzęgłem się to nie udaje. CO to może być skrzynia czy sprzęgło? akurat już się rozeznawałem w okolicy i ciężko mi będzie dorwać skrzynie baa. są jakieś od a4 lub passka ale to kwestia rzeźby...
a nie trzeba skracać półosi czy coś takiego bo różnie tutaj na forum wyczytałem
[ Dodano: 2014-03-08, 13:37 ]
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-skrzy ... 6991cf12d1 znalazłem takie coś spasuje?
[ Dodano: 2014-03-08, 13:37 ]
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-skrzy ... 6991cf12d1 znalazłem takie coś spasuje?
Ja miałem skrzynie dhf i teraz een. I ani w pierwszym przypadku ani w drugim nic z półosiami nie robiłem. Pasują bez problemu. Jedynie trzeba dołożyć 2 podkładki pod lewą poduszkę z tego co pamiętam. I trzeba pamiętać że po 2002 roku prędkościomierz bierze sygnał z absu. A u nas z czujnika prędkości w skrzyni.
No właśnie ktoś się może dokładniej wypowiedzieć? Jak to jest z tą skrzynią z passka (np tą z linku wyżej) linki od procon-tena da sie zamocować? jak jest z przykręceniem przegubów wewnętrznych pasują z BAA P&P? widać że skrzynia jest bez łap. podejdą z mojej obecnej?
Naświetlił by ktoś jeszcze raz sytuacje jak to wygląda? bo w sumie mam niedaleko żeby po nią jechać. no i jak sprawdzić taką skrzynie jak jest wyjęta?? Gość przez telefon mówił że jest z powypadkowego passata
Naświetlił by ktoś jeszcze raz sytuacje jak to wygląda? bo w sumie mam niedaleko żeby po nią jechać. no i jak sprawdzić taką skrzynie jak jest wyjęta?? Gość przez telefon mówił że jest z powypadkowego passata
Kolego łapy idą z tolej skrzyni. Co do półosi u mnie pasowały bezproblemu. U niektórych trzeba przełożyć flansze. Da się to zrobić i zajmuje 5 minut. Co do linek zostawiasz luźne. Wiem system nie działa ale za dużo zachodu by to uruchomić. Na stole skrzyni nie sprawdzisz. Wszystko wychodzi po montażu.
Kupiłem w dobrych pieniądzach skrzynie BAA i co z tego? byłem u mechanika wyjął starą skrzynie przy której jakaś śruba pod łapą co jest (nie widoczna normalnie) się odkręciła a sprzęgło jeszcze od nowości po prostu się zużyło i chyba przez nie nie wchodził ten drugi bieg....... A wszyscy mówili odrazu kupuj skrzynie....