[ Audi Coupe B4 ] 2.0 ABK nierówne zawieszenie....
- kamil150791
- Forum Audi 80
[ Audi Coupe B4 ] 2.0 ABK nierówne zawieszenie....
Witam miałem problem z zawieszaniem auto od strony kierowcy było niższe o 2cm... troszkę zaiwestowalem ostatnio bo powymieniałem amorki, sprężyny, końcówki, łożyska, drążki, poduszki amortyzatorów, łączniki stabilizatora, sworznie, tuleje wahacza, przeguby.... po wymianie ustawilem zbieznosc i pochylenie kola... bylo ok przez 1,5 tyg w weekend wymieniałem sprzęgło... wiadomo musialem półośki odkrecic i po skreceniu kierownica krzywo i auto siedzi nizej o 1cm z lewej strony o co chodzi
odswierzam temat u mnie podobna sytuacjaauto siedzi niżej zprawej o 1 cm wymienione amory i poduchy na boge
jak amor sie wylal to hyba nie powinno siedziec niżej bo to sprężyna go trzyma
na podnosniku pomierze sprężyny ale jeszcze cos mi strzela w tym kole
przegu raczej nie bo to przy ruszaniu na wprost
tak strzela jakby sprężyna bylem obczaić na warsztacie jak go zobaczyli odrazu zauważyli że niżej siedzi na podnośniku obczajali z każdej strony sprężyna ok
poduchy około 5000 tys km
i to strzelanie sporadyczne ale denerwujące
tak strzela jakby sprężyna bylem obczaić na warsztacie jak go zobaczyli odrazu zauważyli że niżej siedzi na podnośniku obczajali z każdej strony sprężyna ok
-
- Forum Audi 80
Ja mam taką sytuacje z tym że na tyle, wczoraj wpadły nowe sprężyny od avanta, no i przy wymianie zauwazyłem ze jeden amor, sztywno wchodzi i jak go wyciągne do góry, to jest w tej pozycji cały czas, natomiast drugi miekko wchodził a jak go wyciągnąłem do góry to stopniowo sam się chował, no i ta strona z tym amorem niżej siedzi o 1cm mniej więcej. Który amorek prawidłowo pracuje?
coś jest źle złożone jak strzelaelbula pisze:odswierzam temat u mnie podobna sytuacjaauto siedzi niżej zprawej o 1 cm wymienione amory i poduchy na boge