[B4 1.9 AAZ] Zmiana silnika
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 AAZ] Zmiana silnika
Witam. Posiadam audi 80 b4 1.9 TD 75KM silnik AAZ. Moje pytanie brzmi. Jaka inna jednostkę napędową dało by rade zamieścić w tym modelu, bez większych przeróbek? Mam namyśli głównie o łapy mocujące. I jakie mniej więcej są koszty takiej zmiany silnika? A gdyby nie dało rady zmienić to co można żeby ten silnik AAZ miał troszkę więcej mocy? :?: Proszę o pomoc
-
- Forum Audi 80
Czyli z komory silnika wszystko pasuje? I niczym nie musze sie przejmowac? A gdybym do swojego AAZ-ta założył ICE ? dało by to coś i ewentualnie zmienił turbo ? Nie wyszło by mnie taniej ? Bo szczerze mówiąc to troszkę kasy wsadziłem w wyremontowanie tego silnika Ogólnie wszystko jest Ok tylko po prostu temu sinikowi jednak brakuje mocy. A nie potrzebuje mieć 200KM wystarczyło by mi 100 +/- 110 czy jest możliwość wyciśnięcia takiej mocy z tego silnika przy mniejszym nakładzie finansowym niż kupienie silnika TDI i wymiana ? Z Góry dziękuje za odpowiedzi. Rozważam wszystkie opcje
witam. potrzebuje pomocy mam 2 pytania . mam audi b380 1.6td i mam pytanie czy moge wymienic silnik na cos lepszego ?:D a drugie pytanie to : skrzynia strasznie głośno chodzi podczas jazdy ze czaami nie da sie wytrzymac olej jest ,tak ze co to moze byc ? prosze o pomoc
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-03-05, 20:44 ]
nie pisz o tym samym w dwóch tematach jednocześnie :!:
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-03-05, 20:44 ]
nie pisz o tym samym w dwóch tematach jednocześnie :!:
-
- Forum Audi 80
Zacząłbym od tej lektury: https://audi80.pl/16-19-td-modyfikac ... vt8497.htm
Tam jest już wszystko powiedziane co i jak.
Tam jest już wszystko powiedziane co i jak.
-
- Forum Audi 80
elektryka pasuje niemal P&P z 1.9TDI, przekłada się parę kabli we wtyczce od ECU, skrzynie pasują z 1,9TDI, P&P najbardziej upierdliwe w tym aucie jest założenie pedału gazu elektronicznego.reszta to już mniejsze piwo,
[ Dodano: 2014-03-09, 15:32 ]
Trepek, u kogo, nie bądź żyła daj linka,
rekord na kutym silniku w finlandii to 260KM na kutych korbach a absolutny rekord( auto nienadające się do jazdy na codzień, tylko wydumka na 1/4 mili) to ponad 450KM
mowa oczywiście o AAZ
[ Dodano: 2014-03-09, 15:32 ]
trepek pisze:Rekord z AAZ, jaki znam, to 230KM
rekord na kutym silniku w finlandii to 260KM na kutych korbach a absolutny rekord( auto nienadające się do jazdy na codzień, tylko wydumka na 1/4 mili) to ponad 450KM
mowa oczywiście o AAZ
-
- Forum Audi 80
potrzebujesz kompletnego silnika, i układu chłodzenia z 2.2/2.3 R5, skrzynię biegów polecam passatów B5 i audi B5 z silników 1.9TDI ale z wersji od 110KM w górę.
no i wydech,
koszty w zależności za ile Ci się uda dorwać silnik i skrzynię, ja w swój swap do chwili obecnej włożyłem około 3500zł z tym że wszystko robiłem sam
no i wydech,
koszty w zależności za ile Ci się uda dorwać silnik i skrzynię, ja w swój swap do chwili obecnej włożyłem około 3500zł z tym że wszystko robiłem sam
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Przeca Ty miales okolice 230KM w AAZarwam pisze:elektryka pasuje niemal P&P z 1.9TDI, przekłada się parę kabli we wtyczce od ECU, skrzynie pasują z 1,9TDI, P&P najbardziej upierdliwe w tym aucie jest założenie pedału gazu elektronicznego.reszta to już mniejsze piwo,
[ Dodano: 2014-03-09, 15:32 ]trepek pisze:Rekord z AAZ, jaki znam, to 230KM
mowa oczywiście o AAZ