[B4 2.0 ACE] Problem z ABS
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
Mogli albo uszkodzic koronki znajdujace się na przegubach , albo może byc tak , że przegub nie jest dokręcony i podczas jazdy czujnik szaleje bo przegub razem z koronką jest luźny...
[ Dodano: 2014-02-26, 09:13 ]
Jeszcze bym sprawdził na Twoim miejscu czy aby czujniki ABS nie są naderwane, jeżeli mówisz że to robili "Laicy Mechanicy" to mając kompa gdzie możesz się podłączyc pod czujniki ABS to mógłbys się podpiąc jeszcze raz , zdjąc koła i poruszac przewodem od czyjnika ABS , może byc tak , że ktoś nim szarpnął i raz łączy raz nie
[ Dodano: 2014-02-26, 09:13 ]
Jeszcze bym sprawdził na Twoim miejscu czy aby czujniki ABS nie są naderwane, jeżeli mówisz że to robili "Laicy Mechanicy" to mając kompa gdzie możesz się podłączyc pod czujniki ABS to mógłbys się podpiąc jeszcze raz , zdjąc koła i poruszac przewodem od czyjnika ABS , może byc tak , że ktoś nim szarpnął i raz łączy raz nie
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
[b3/b4 1,6 ADA] Montaż ABS - problem
witam jako, że gdzieś usłyszałam że się nie da albo że jest ciężko postanowiłem w swojego złomka włożyć ABS a problem tkwi że jest on z b3 do tego ktoś przy nim modził trochę, znaczy przy instalacji. Już ją umieściłem na pokładzie podłączyłem ( jest z włącznikiem ) tylko został mi jeden przewód biało niebieski ( wydaje mi się że to do licznika od prędkościomierza ) co był odcięty nie wiem czemu, jak i została mi okrągła niebieska kostka z trzema pinami : czerwono czarny, czarno niebieski , i biało niebieski. Tu pytanie czy ma być gdzieś wpięta ?? i kolejne czy jest możliwość diagnozowania takiego systemu ?? znaczy z b3 jakiś przewód do diagnozy czy coś może nowszy komp ?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2014, 17:30 przez dzikx, łącznie zmieniany 1 raz.
red black - przełącznik pod pedalem stopu
black blue - jest to wyjście z przekaźnika pompy, po załączeniu przekażnika pojawia się tam +12
biało niebieski nie mogę znależć, ale to powinien być sygnał gala, pin nr 18 niebieskiej wtyczki licznika
tu masz schemat w razie czego http://rapidshare.com/share/E65F676E0E9 ... 665BAD012F
black blue - jest to wyjście z przekaźnika pompy, po załączeniu przekażnika pojawia się tam +12
biało niebieski nie mogę znależć, ale to powinien być sygnał gala, pin nr 18 niebieskiej wtyczki licznika
tu masz schemat w razie czego http://rapidshare.com/share/E65F676E0E9 ... 665BAD012F
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
biało niebieski wychodzi że pod licznik tak jak myślałem ok ale teraz czy ta wtyczka ma być gdzieś wpięta ? w starej instalacji chyba nie była albo nie pamiętam ale przeglądając resztki drugiej kostki w kolorze nie ma, ani z takimi przewodami tak mi się zdaje. No i pytanie czy jakoś można diagnozować taki układ ??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH