[all] Polerowanie lakieru
-
- Forum Audi 80
Prestige pisze:Futro odpada, polerka też do dupy..Kup pastę pod finish np.Menzerna FF3000 +do tego pad też pod wykończenie i dzida. Oczyść dobrze lakier wcześniej
kolega dobrze prawi , lecz ja bym po oczywiście dobrym oczyszczeniu lakieru przejechał lakier alkoholem izporopylowym (żeby wymyć resztki past i wosków) i kupił bym menerne 2000 raz 3000albo 4000 i do tego pady czyli 2000 polishing (średni ) + 3000 albo 4000 finishing czyli miekki , oczywiście jeżeli to jednorazowa zabawa to bierz pady na m14 bo BP plus pady wyjdzie sporo
-
- Forum Audi 80
illusion, polerka z allegro za 120pln 3 różne futra Presta od 60pln za szt, 3 pasty Presta po 100pln za sztukę i robisz kilka aut. Panowie, z własnego doświadczenia wiem, że menzerna to mało wydajny i przereklamowany towar nie warty ceny którą trzeba zapłacić. Spróbujcie wypolerować auto po papierze 1500 lub 2000, a zobaczycie jak słaby jest to produkt.
-
- Forum Audi 80
Z ta maszyną przesadziłes ,maszyną za 120zl raczej średnio sie nadaje,nie ma soft startu,stabilizacji obrotów pod naciskiem ,lepiej dołożyć parę zł i kupić chociaż by K2 pro.Odnośnie past zgodzę sie presta jest bardzo fajna,lecz menzerna też jest bardzo dobrą pasta i praktycznie wszystko da się nią obronić przy dobrej kombinacji pad/pasta.Odnośnie padow minimum to Urban,jeżli ktoś ma kasę to oczywiście flexi,3M , scholl itd
A ja posiadam dokładnie taką polerkę co z aukcji poniżej także zamawiana ok 2 lat temu z alledrogo i mimo że firma dupy nie urywa, ale spokojnie daje radę
http://allegro.pl/polerka-samochodowa-s ... 38901.html
Cena w aukcji jakaś wyjątkowo duża. Jak ja kupowałem płaciłem coś ok 230 zł ale tylko z futrem i walizką.
http://allegro.pl/polerka-samochodowa-s ... 38901.html
Cena w aukcji jakaś wyjątkowo duża. Jak ja kupowałem płaciłem coś ok 230 zł ale tylko z futrem i walizką.