[B4 2.0 ABK] Problem z szybą
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Problem z szybą
Witam. Wczoraj w końcu była piękna pogoda więc przejechałem się moim audi cabrio ze złożonym dachem i wszystkie szyby się pięknie same opuściły. Natomiast dziś po południu chciałem otworzyć szybę pasażera przednią i niestety się nie opuściła. Dziwne bo wczoraj jeszcze działała i ładnie się zamykała. Przyciski szyb są wszystkie sprawne, podświetlają się natomiast nie słyszę silniczka szyby. Gdzie szukać problemu w cabrio? Czy każda szyba posiada swój własny bezpiecznik? Pozdrawiam !
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Mam teraz taki problem że szyba raz chodzi a raz nie. Tzn w przyciskiem w drzwiach kierowcy raz chodzi a raz nie tak jak na pozostałych, nie podnosi się guzikiem pasażera z przodu i kiedy próbuję wciskać ten przycisk to w czasie kliknięcia guzika lampka szyby podświetlana na czerwono gaśnie, nie rozumiem co się dzieje.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Więc wiązkę w przewodzie gumowym sprawdziłem i działa, bezpieczniki oba sprawdziłem i wymieniłem- są sprawne, przekaźnik wyjąłem przyjrzałem mu się i nie ma zimnych lutów także nie wiem gdzie szukać problemu. Szyba opuszcza się guzikem pasażera lecz nie podnosi się. Czasami działa na guziku centralnym od wszystkich 4 szyb oraz w panelu kierowcy a czasem nie- więc wykluczam też uszkodzone klawisze bo reszta szyb działa jak powinna, problem sprawia jedynie ta jedyna szyba pasażera :cry:
[ Dodano: 2014-03-11, 19:30 ]
w przelotce gumowej wszystkie przewody są całe ,
[ Dodano: 2014-03-11, 19:30 ]
w przelotce gumowej wszystkie przewody są całe ,
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
dyras pisze:a wiesz że przyciski są dwu-funkcyjne?
tzn?
Przez przełącznik przechodzi plus i masa, to że przyciśniemy i podamy plus na jeden kabel silniczka wcale nie oznacza że jest git bo drugi kabel masy też idzie przez styk przełacznika.
I to jest właśnie ta przyczyna uszkodzony obwód NC. z której strony bo są dwa. 2xNC i 2xNO.mmaniakaudi95 pisze:Szyba opuszcza się guzikem pasażera lecz nie podnosi się.