Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/B4] Ledy w halogenach

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 28 lut 2014, 15:22

junior017 pisze:Mam pytanie czy moge zamontowac swiatła do jazdy dziennej w miejscu fabrycznych kierunków,ja mam kier.w zderzaku.I tak sobie wymyśliłem ze może tam by wsadzic dzienne.
Nie jest to zgodne z prawem. Ja mam założone światła DLR w miejscu halogenów w zderzaku i powiem szczerze, ze świeci to poprawnie. Światła są bardzo jasne, także wyglądają jak ori ledy, no chyba ze ktoś się pokapuje ze 90-tka to stary hebel <ok>

[ Dodano: 2014-02-28, 15:25 ]
Co do 'misiaczkow' to nikt sie nigdy nie przyczepil. Ale to chyba zalezy od tego na kogo sie trafi. Dla mnie wazne jest, ze w przeciwienstwie do osob jezdzacych bez jakichkolwiek swiatel jestem widoczny i bezpieczny. Podstawa jednak, zeby prawidlowo uzywac ww. swiatel. Uzywac ich tylko jako DLR, a nie razem z mijania.. "bo tak ladniej wyglada". Dla mnie te swiatla maja oznajmiac, ze pojazd jest w ruchu.

Awatar użytkownika
dyras
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dyras » 28 lut 2014, 21:01

karolas123, zgadza się te diody to małe grzejniki. Bez chłodzenia długo nie popracują. Do 6W leda proponowano mi taki radiator Na razie podchodzę do tematu czysto teoretycznie. Nie wiem ile jest miejsca w halo, ile miejsca w zderzaku za halo. Myślę jednak, że zderzak od tego radiatora nie rozpuści się:)
Patrique pisze:... Ja mam założone światła DLR w miejscu halogenów w zderzaku i powiem szczerze, ze świeci to poprawnie....
Patrique, zrezygnowałeś z halogenów czy udało Ci się zamontować DRL razem z halo za jednym kloszem ?

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 01 mar 2014, 11:52

ale kombinujecie jak kon pod gorke

przeciez prosciej zrobic to na orginalnej zarowce co jest orginalnie w kloszu w halogenie, uzyc do tego urzadzonko co sa na alegro 30% swiatel dlugich, jest to na jakims triaku, koszt niewielki, halogen nie zdewastowany i spokojniejsza glowa

lub zrobic na przekazniku, ze dwa zarniki od halo sa polaczone szeregowo pod inst auta i wtedy na kazdym z nich jest po okolo 6V, choc akurat tego nieiwiem czy przy tym napieciu halogen bedzie dawal jakie kolwiek swiatlo

junior017
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: junior017 » 01 mar 2014, 13:15

A jak by wsadzic zamiast zar. halo. zwykłej led H3 np. takiej http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka- ... j-Bialy/93 i chyba nie było by problemu z miskami

Awatar użytkownika
dyras
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dyras » 01 mar 2014, 20:05

Szara80tkaTdi, Linia odcięcia przeciwmgielnych jest parę metrów przed autem. Strumień jest skierowany w dół. Jeśli jeszcze zdejmiemy napięcie to nie wydaje mi się żeby było to bezpieczne.
Regulator o którym piszesz przeznaczony jest raczej do długich.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 01 mar 2014, 22:43

a swiatla dzienne zapewniaja bezpieczenstwo? ze jak je masz to juz cie nikt nie uderzy?

sa kraje np niemcy co caly rok mozesz jezdzic w dzien bez swiatel, bardziej tu chodzi o punkt swietlny a nie ze ma swiecic po oczach

Awatar użytkownika
dyras
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dyras » 02 mar 2014, 11:14

Szara80tkaTdi pisze:a swiatla dzienne zapewniaja bezpieczenstwo? ze jak je masz to juz cie nikt nie uderzy?

sa kraje np niemcy co caly rok mozesz jezdzic w dzien bez swiatel, bardziej tu chodzi o punkt swietlny a nie ze ma swiecic po oczach
Moim zdaniem poza obszarem zabudowanym zapewniają. Pojazd nadjeżdżający z naprzeciwka widać z daleka o wiele lepiej. Szczególnie np. w lesie gdzie droga jest częściowo zacieniona. Nieraz mijałem się z autami, którym migałem, że jadą bez świateł. Jednak kiedy dojechaliśmy do siebie okazało się, że mają jakieś chińskie ledwo żarzące się lampeczki. Tego chciałbym uniknąć jeśli już zdecyduję się na taki mod dziennych.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 02 mar 2014, 11:31

to ciekawe jakby opecni kierowcy radzili sobie jak to pare lat temu u nas nie jezdzilo sie na swiatlach

masakra :-/

Awatar użytkownika
dyras
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dyras » 02 mar 2014, 12:08

Albo wszyscy jeżdżą na światłach, albo nikt. Jeśli 99% jeździ na światłach to ten 1% będzie powodował 'element zaskoczenia'. Człowiek podświadomie widzi światło, wie że pojazd w ruchu.
Ale nie to jest tematem tego wątku :)
Chodzi o to, żeby ładnie świeciło, niebiescy się nie czepiali a przede wszystkim wyglądało na serię, żeby nie psuć wyglądu auta.

wilk25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wilk25 » 12 mar 2014, 22:12

junior017 pisze:A jak by wsadzic zamiast zar. halo. zwykłej led H3 np. takiej http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka- ... j-Bialy/93 i chyba nie było by problemu z miskami

Często widzę w innych samochodach takie rozwiązanie. Moim zdaniem dobry pomysł tylko gorzej z miskami

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 13 mar 2014, 00:45

junior017 pisze:A jak by wsadzic zamiast zar. halo. zwykłej led H3 np. takiej http://www.sklepledowy.pl...iennej-Bialy/93 i chyba nie było by problemu z miskami
Cześć :-) Tak to wyglądało u mnie w Coupe jeśli zobaczycie(to przed garażem) https://audi80.pl/b4-cupe-aah-28-i-b ... htm#810521 i było długi czas.W końcu kilka z nich zaczęło migać i czasem kierowcy więc zdecydowałem się kupić coś innego,mocniejszego. Było jedwabiście http://allegro.pl/zarowka-led-h3-11w-ba ... 23787.html cena pawie 40 zł szt wtedy.Niestety miałem pecha bo jedna z nich się rozlutowała w środku i nie udało mi się ją po lutować choć byłem blisko :-( Wkurzyłem się i znowu są zwykłe H3 i tak jeżdżę.Pozdrawiam :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl