[B4 ABK] Urwana flansza w środku skrzyni. POMOCY ! ! !
[B4 ABK] Urwana flansza w środku skrzyni. POMOCY ! ! !
Po urwanym wahaczu cofnęło mi koło do tyłu. Wszystko wymieniłem i po przejechani paru metrów wypadała ośka ze skrzyni (za przegubem wew). Dzisiaj moim oczom ukazał się taki widok:
Moim zdanie urwało koniec ośki i zostało to w skrzyni.
1. Czy na pewno jest to urwane?
2. Proszę o dobrą instrukcję demontażu skrzyni krok po kroku (nie mogę nic znaleźć ciekawego).
3. Czy skrzynia z B3 1.8 (AKM 21079) podejdzie do mojego B4 2.0 115km ABK.
4. Proszę o podanie kodów skrzyń jakie podpasują do mojego 80 ABK.
Proszę o pomoc. Nie piszcie o opcji szukaj. Siedzę cały w smarach i brakuje mi czasu strasznie.
Moim zdanie urwało koniec ośki i zostało to w skrzyni.
1. Czy na pewno jest to urwane?
2. Proszę o dobrą instrukcję demontażu skrzyni krok po kroku (nie mogę nic znaleźć ciekawego).
3. Czy skrzynia z B3 1.8 (AKM 21079) podejdzie do mojego B4 2.0 115km ABK.
4. Proszę o podanie kodów skrzyń jakie podpasują do mojego 80 ABK.
Proszę o pomoc. Nie piszcie o opcji szukaj. Siedzę cały w smarach i brakuje mi czasu strasznie.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2014, 16:26 przez machmat93, łącznie zmieniany 1 raz.
1.Nie wiem
2.Odkręcasz poduszki skrzyni,odkręcasz portki żeby się dostać do drugiej poduszki.Tłumik(mocowanie do skrzyni). Odkręcasz przeguby od flansz(możesz też odkręcić przegub zew i wyjąć cale półośki)Potem wszystkie śruby z kołnierza.Ja odkręcałem jeszcze prawy drążek z kolumny.I chyba wsio.We dwóch wymiana ok,najlepiej w trzy osoby.
3.Tak, ja mam taką u siebie-trzeba flanszę wymienić
4.http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/
2.Odkręcasz poduszki skrzyni,odkręcasz portki żeby się dostać do drugiej poduszki.Tłumik(mocowanie do skrzyni). Odkręcasz przeguby od flansz(możesz też odkręcić przegub zew i wyjąć cale półośki)Potem wszystkie śruby z kołnierza.Ja odkręcałem jeszcze prawy drążek z kolumny.I chyba wsio.We dwóch wymiana ok,najlepiej w trzy osoby.
3.Tak, ja mam taką u siebie-trzeba flanszę wymienić
4.http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/
Jeżeli flansza jest ok(ale niech się mądrzejsi wypowiedzą). Wtedy nasadzisz nowe/stare flansze. Tu masz temat jak to zrobić https://audi80.pl/b4-abt-jakie-flans ... t58101.htm
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Tak, to napewno jest urwane. Frez jest podzielony na dwie części, a w tym rowku pomiędzy nimi jest pierścień zabezpieczający. Co by półoś nie uciekła z samochodu. Swoją drogą dziwny przypadek, żeby kawałek flanszy się ukręciło...machmat93 pisze:Moim zdanie urwało koniec ośki i zostało to w skrzyni.
A żeby to teraz wyciągnąć ze skrzyni bez otwierania jej to potrzebny ci dobry magik, bo podejrzewam że pierścień i reszta flanszy leżą na dnie.
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
- Radek_ER19
- Forum Audi 80