Witam.
Mam następujący problem.
po około godzinie jazdy zaczyna migać kontrolka temp silnika, co może być tego powodem !? Może jakiś czujnik temp jest kopnięty. Chciałbym się dowiedzieć gdzie są czujniki odpowiadające za wskazywanie temperatury, wymienie może będzie dobrze... Nie mam jeszcze pewności co do termostatu.
[B4 2.0 ABT] Czujniki temp/ kontrolka temp silnika. 80b4 92.
tzn. która kontrolka?O ile wiem to od temperatury jest wskazówka ze skalą stopni...Jak wygląda ta kontrolka?siwaseq pisze:po około godzinie jazdy zaczyna migać kontrolka temp silnika,
Jest to szary czujnik(okrągła wtyczka)na krućcu wychodzącym z prawej strony bloku,obok niego jest jeszcze niebieski czujnik dwupinowy odpowiadający za ssaniesiwaseq pisze:gdzie są czujniki odpowiadające za wskazywanie temperatury
Ostatnio zmieniony 13 mar 2014, 16:55 przez adam28k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Marker pisze:Chyba odwrotnie.Chillout pisze:Jeżeli chodzi o ABT ( bo w profilu masz wpisane ABK) to niebieski czujnik na krućcu i biały na krućcu one są odpowiedzialne za temp niebieski daje info na zegar a biały na komputer
tfu tfu tfu mea culpa tak jest jak sie posty pisze w robocie tak odwrotnie <ok>
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
jak kupiłeś jakiś badziew za 30 zł to się nie dziwmajkel1987 pisze:wymieniałem na nowy dziś ale wskazywał mi po 2 minutach 90 stopni
i nie biały tylko szaryMarker napisał/a:
Chillout napisał/a:
Jeżeli chodzi o ABT ( bo w profilu masz wpisane ABK) to niebieski czujnik na krućcu i biały na krućcu one są odpowiedzialne za temp niebieski daje info na zegar a biały na komputer
Chyba odwrotnie.
tfu tfu tfu mea culpa tak jest jak sie posty pisze w robocie tak odwrotnie