Witam Panowie,
Problem jest taki, że gdy wjadę w jakieś nierówności i puszczę kierownicę to majta nią na lewo i prawo. Wcześniej tego nie było i może nie jest to uciążliwe, ale zastanawia mnie co może być przyczyną. Dodam, że wymieniłem łącznik stabilizatora (miał już spore luzy) oraz wczoraj amortyzatory na sachs. W zawieszeniu żadnych stuków, prowadzi się stabilnie i nie dobija na dołkach.
[80 B4 ABT]Bujanie kierownicy na nierównościach
Wydaje mi się, że wymiana amorków nie wpłynęla na geometrię, gdyż w kwestii "bujania" się kiery jest zupełnie jak przedtem(kierownicy nie wyrywa mi z rąk, ale puszczona na nierównościach chodzi sobie jak chce), nie mniej sprawdzę tą geometrię. Chciałbym jeszcze zapytaź czy jakieś zużyte elementy zawieszenia mogą powodowac takie zachowanie czy raczej jest to nieprawidłowa geometria zawieszenia ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
U mnie było podobnie jak miałem okrutnie wybitą końcówkę drążka kierowniczego, u Was mówicie nie ma stuków więc nieco mnie to zastanawia. Pochylenie koła też odgrywa pewna rolę wydaje mi się, więc może sworzeń wahacza? Ogólnie auto na kobyłki, breszka w dłoń i pokatować wszystko co się da w zawieszeniu
-
- Forum Audi 80