[B4 ACE] Wymiana zawieszenia w quattro
[B4 ACE] Wymiana zawieszenia w quattro
Witam
potrzebuje fachowej porady..
przymierzam sie do wymiany amortyzatorow i sprezyn w b4 quattro i teraz pytanie do kogos ogarnietego w temacie:
Czy podejda mi przednie amorki i sprezyny z b4 bez q..?? - podobno tak
Czy podejda tylne amory lub sprezyny od 80 bez q..??
Czy cokolwiek podejdzie z b3 z q lub bez q??
pozdrawiam
potrzebuje fachowej porady..
przymierzam sie do wymiany amortyzatorow i sprezyn w b4 quattro i teraz pytanie do kogos ogarnietego w temacie:
Czy podejda mi przednie amorki i sprezyny z b4 bez q..?? - podobno tak
Czy podejda tylne amory lub sprezyny od 80 bez q..??
Czy cokolwiek podejdzie z b3 z q lub bez q??
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, 10:26 przez desiu, łącznie zmieniany 1 raz.
przednie zawieszenie podejdzie ci na bank z oski. Tylne amory na pewno nie podejdą z ośki. Nie wiem jak w b4 ale w b3 w quattro do tyłu pasują przednie sprężyny (maja 1 zwój więcej ale jeśli kupisz z auta z lekkim silnikiem 4ro cylindrowym, to nie będzie tego widać). Ja u siebie mam przerobiony zawias z tyłu na wkłady do przodu , ale nie wiem czy w b4 też się da tak zrobić... Co do pasujących elementów to wydaje mi się że przednie zawieszenie powinno pasować z b3, ale 100% pewności nie mam.
ok czyli juz ustalilismy ze przod podejdzie...
co do tylu to po schemacie zobaczylem ze b4 ma zupelnie inny zawias z tylu niz b3...
wiec pytanie dotyczy oski b4 i b4q...czy amory lub sprezyny beda pasowac..??
jezeli nie to jakie sa roznice...dlugosc, grubosc, skok??
przymierzam sie do zalozenia z tylu gwintu a moge kupic gwint od oski...i zastanawiam sie czy bedzie duzo przerobek zeby to zamontowac
co do tylu to po schemacie zobaczylem ze b4 ma zupelnie inny zawias z tylu niz b3...
wiec pytanie dotyczy oski b4 i b4q...czy amory lub sprezyny beda pasowac..??
jezeli nie to jakie sa roznice...dlugosc, grubosc, skok??
przymierzam sie do zalozenia z tylu gwintu a moge kupic gwint od oski...i zastanawiam sie czy bedzie duzo przerobek zeby to zamontowac
jak juz sprawdziles to wiesz ze tylne zawieszenie jest zypelnie inne. przod jest zawsze taki sam. sprawdz w etce jakie kolor masz sprezyn. mam wrazie czego komplet sprezy h&r-a do sedana b4 quattro
niestety tylne amortyzatory sa b.drogie i praktycznie na zamowienie.
nie przerobisz nic z b3 ani z oski bo jest zupelmie cos innego.
niestety tylne amortyzatory sa b.drogie i praktycznie na zamowienie.
nie przerobisz nic z b3 ani z oski bo jest zupelmie cos innego.
desiu quattro to nie tylko napęd tylny, ale właśnie co za tym idzie zupełnie inne (wachaczowe) zawieszenie tylne. Nie ma szans, żeby podeszło Ci coś z ośki. Tylko i wyłącznie części z quattro B4.
B3 ma zupełnie inaczej poprowadzoną podłogę inne zawieszenie i w brew pozorom zewnętrznym konstrukcyjnie między B4 i B3 jest spora różnica.
Chodzi Ci na pewno o oszczędności, tanio nie będzie. Masz quattro masz frajdę, ale i wydatki.
Może foto Ci to dobrze zobrazuje.
→ ośka tył B4
→ quattro tył B4
W quattro trochę więcej się dzieje jak widzisz.
Pozdro.
B3 ma zupełnie inaczej poprowadzoną podłogę inne zawieszenie i w brew pozorom zewnętrznym konstrukcyjnie między B4 i B3 jest spora różnica.
Chodzi Ci na pewno o oszczędności, tanio nie będzie. Masz quattro masz frajdę, ale i wydatki.
Może foto Ci to dobrze zobrazuje.
→ ośka tył B4
→ quattro tył B4
W quattro trochę więcej się dzieje jak widzisz.
Pozdro.
-
- Forum Audi 80
witam kolegów. ja też przymierzam sie do wymiany przednich amortyzatorów i dodam ze mam wersję 2.0e16v quattro avant i mam pytanie do fachowców czy moje amory z przodu są takie same jak w normalnych b3 i b4? bo są na allegro kayaby czy też innych firm i pisze ze pasują do wzystkich wersji oprócz quattro. obawiam sie ze zamówie i nie podejdą lub jak napisze sprzedawcy ze do quattro to mnie oszuka i wysle mi zwykłe w zawyzonej cenie ze do quattro. a moze ktoś zna wymiary amorów do mojego autka zebym mial pewnosc. z gory dziekuje za fachowe rady
gornik, gornik, witam mam prosbe potrzebuje dokładny schemat tylnego zawieszenia quattro z całym opisem a jeszcze lepiej z numerami tulejek silenbloków jak by ktoś miał coś takiego to prosze przesłaćmi na gumis90@wp.pl
Takie coś to etka.
Przednie są takie same jak w ośce.witam kolegów. ja też przymierzam sie do wymiany przednich amortyzatorów i dodam ze mam wersję 2.0e16v quattro avant i mam pytanie do fachowców czy moje amory z przodu są takie same jak w normalnych b3 i b4? bo są na allegro kayaby czy też innych firm i pisze ze pasują do wzystkich wersji oprócz quattro. obawiam sie ze zamówie i nie podejdą lub jak napisze sprzedawcy ze do quattro to mnie oszuka i wysle mi zwykłe w zawyzonej cenie ze do quattro. a moze ktoś zna wymiary amorów do mojego autka zebym mial pewnosc. z gory dziekuje za fachowe rady
- anakonda1259
- Forum Audi 80