[all] zakup nowego car audio
[all] zakup nowego car audio
Witam forumowicze!
Zakupiłem nowy sprzęt CA czyli:
subwoofer hifonics zeus zx1284
głośniki hifonics tx-62, hifonics TS 6.2C i jeszce jakaś jedna tam para
wzmaki: pod suba hifonics ZX600(bezpiecznik 60A) pod głośniki hifonics Txi 6400(70A)
plus kondensator 1F
i oto moje pytania:
1.Jakie kable (sadze ze 53mm ale wole was zapytac)
2. Czy alternator da wystarczającą moc aby to zasilic?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Zakupiłem nowy sprzęt CA czyli:
subwoofer hifonics zeus zx1284
głośniki hifonics tx-62, hifonics TS 6.2C i jeszce jakaś jedna tam para
wzmaki: pod suba hifonics ZX600(bezpiecznik 60A) pod głośniki hifonics Txi 6400(70A)
plus kondensator 1F
i oto moje pytania:
1.Jakie kable (sadze ze 53mm ale wole was zapytac)
2. Czy alternator da wystarczającą moc aby to zasilic?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Kabel to by nawet 35mm2, ale takiego "na prawdę 35mm2" przekroju spokojnie wystarczył, pod ten wzmacniacz do głośników, do suba taki sam. A alternator może mieć kłopoty.
Tutaj masz taką tabelkę, możesz się nią posugerować trochę. Zazwyczaj lepiej wziąć nominał większy przekrój, bo przewody bardzo często zdarzają się "oszukane". Praktycznie zawsze tej miedzi w środku jest trochę mniej. Ja bym dał chyba po 35mm2 pod oba wzmaki, bo 50mm2 to jest moim zdaniem spory zapas no ale zastanowisz się, i zrobisz jak zechcesz.
Tutaj masz taką tabelkę, możesz się nią posugerować trochę. Zazwyczaj lepiej wziąć nominał większy przekrój, bo przewody bardzo często zdarzają się "oszukane". Praktycznie zawsze tej miedzi w środku jest trochę mniej. Ja bym dał chyba po 35mm2 pod oba wzmaki, bo 50mm2 to jest moim zdaniem spory zapas no ale zastanowisz się, i zrobisz jak zechcesz.
hymm tak pewnie zrobie. a jak rozwiązać problem z alternatorem? (wiem że lepiej sprawdzic) ale z czystej matematyki wynika ze nie dostarczy tyle mocy ile potrzebuja wzmaki. Muzyki jakiej slucham to electro house troche dance. czyli sub bedzie sprawował dużo szybkich uderzeń czyli może wykorzystac te 60A wzmaka. co do amp od glosnikow nie sadze zebym go krecił na maxa takze jak by byl skrecony powiedzmy ze pobierze 40A czyli razem 100 jak bedzie sie do tego miał alternator? może wymiana akusia cos pomoże zeby sie obyło bez wymiany alternatora
- jacek199315
- Forum Audi 80