[B3 All] Głośniki na tylną półkę
[B3 All] Głośniki na tylną półkę
Witam.
Tak jak w temacie co byście polecili?
Głośniki mam zamiar podłączyć do radia JVC kd-r322 myślę, że w zupełności wystarczy.
Ile chce wydać? Szczerze, nie wiem ile bym musiał, aby później nie żałować.
Tuby ani, skrzyni do bagażnika nie włożę bo i tak już mało miejsca zostało przez butlę na gaz.
Tak wiec czekam na propozycję.
Tak jak w temacie co byście polecili?
Głośniki mam zamiar podłączyć do radia JVC kd-r322 myślę, że w zupełności wystarczy.
Ile chce wydać? Szczerze, nie wiem ile bym musiał, aby później nie żałować.
Tuby ani, skrzyni do bagażnika nie włożę bo i tak już mało miejsca zostało przez butlę na gaz.
Tak wiec czekam na propozycję.
... to byś musiał zainwestować w zestaw odseparowany w przednie drzwi, zakupić wzmacniacz pod owy zestaw i oczywiście te drzwi wygłuszyć. Jest tyle podobnych tematów w tym dziale, a ludzie ciągle zakładają nowe z myślą że ich CA będzie "inne niż wszystkie" Przejrzyj tematy o tym co podałem, a jeśli KONIECZNIE chcesz COŚ w tylną półkę to... kup byle co, bo w takim miejscu nie zagra to przyzwoicie Pozdrawiamzaza227d pisze:aby później nie żałować
- jacek199315
- Forum Audi 80
No to kupie "byle co", ale nie najgorszy rupieć, bo wolę już zostawić te oryginalne niż miał bym kupić jakiegoś powerbass, czy hertz'a.BorysTDI pisze:... to byś musiał zainwestować w zestaw odseparowany w przednie drzwi, zakupić wzmacniacz pod owy zestaw i oczywiście te drzwi wygłuszyć. Jest tyle podobnych tematów w tym dziale, a ludzie ciągle zakładają nowe z myślą że ich CA będzie "inne niż wszystkie" Przejrzyj tematy o tym co podałem, a jeśli KONIECZNIE chcesz COŚ w tylną półkę to... kup byle co, bo w takim miejscu nie zagra to przyzwoicie Pozdrawiamzaza227d pisze:aby później nie żałować
[ Dodano: 2014-03-16, 21:19 ]
Właśnie myślałem o "mini" kolumnach na półce, ale ograniczały by widok w lusterku, a po drugie. Z tego co poczytałem, to na każdy głośnik trzeba obliczyć pojemność skrzyni aby to ładnie grało.jacek199315 pisze:pomyśl żeby zabudować lekko 1 bok bagażnika i tam wstawić jakiś mały głośnik 8-10" starczy be problemu a jeżeli w półkę to musiał byś zrobić jeszcze z mdf jakieś małe obudowy żeby to jako tako grało
- jacek199315
- Forum Audi 80
- jacek199315
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- jacek199315
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Akurat ja nie będę miał jej gdzie włożyć bo w miejscu zapasu mam skrzynie, ale jak jeżdże gdzieś dalej od domu to wrzucam zapas, tylko że w bagażniku wtedy już wogóle miejsca nie m, a jak już całkiem dalej z bagażami to niestety skrzynia out i muzę się cieszyć oryginalnymi w półce. Ale myślę nad powiększeniem bagażnka przez wywalenie zbiornika benzyny bo i tak na niej nie jeżdże po pierwsze ze względów ekonomicznych po drugie nie chodzi na benzynie.
- jacek199315
- Forum Audi 80
Ja mam u siebie w aucie taki zestaw. Radio: Sony Xplod CDX GT200S, przednie głośniki oryginał, tylne JL Audio TR650 CSi. Przy takim zestawie uwierz mi że nie będziesz potrzebował żadnej skrzynki. Jestem zadziwiony co te głośniki potrafią, wyglądają tak niepozornie a nie potrzeba przy nich żadnego dodatkowego suba. Radio które ci napisałem również według mnie jest bardzo dobre, ponieważ w obecnej chwili mam wrzuconego jakiegoś JVC który nie daje nawet w połowie takiej jakości jak ten SONY. <ok>
No właśnie, butla, zapas i już niewiele miejsca zostaje. włożyć skrzynkę z głośnikiem to nie zostaje miejsca nawet na kratę z browarem
[ Dodano: 2014-03-17, 18:57 ]
W B3 Quattro bagażnik wygląda trochę inaczej, koło jest poziomo jak w większości aut. Co ciekawe, znajomy wydumał... Założył gaz z butlą w miejsce koła zapasowego i położył na to drewno, panele, mdf.. nie pamiętam, ale końcowy efekt był całkiem fajny gdyby to jeszcze obił materiałem podobnym do tego w bagażniku wyglądało by to ja seria.
[ Dodano: 2014-03-17, 18:57 ]
W B3 Quattro bagażnik wygląda trochę inaczej, koło jest poziomo jak w większości aut. Co ciekawe, znajomy wydumał... Założył gaz z butlą w miejsce koła zapasowego i położył na to drewno, panele, mdf.. nie pamiętam, ale końcowy efekt był całkiem fajny gdyby to jeszcze obił materiałem podobnym do tego w bagażniku wyglądało by to ja seria.
-
- Forum Audi 80