[B4 2.6 ABC] Podświetlenie przycisku DIFF w tunelu
[B4 2.6 ABC] Podświetlenie przycisku DIFF w tunelu
Witam!
Za wzór posłuży zdjęcie:
Czy w każdej 80 podświetlenie tego przycisku wygląda tak samo jak na zdjęciu? U mnie podświetlany jest tylko sam napis DIFF oraz żółty trójkąt i zielona kulka po aktywowaniu blokady.
Jeśli tak:
Czy jest możliwość wymiany samej żarówki czy trzeba wymienić cały przełącznik?
Za wzór posłuży zdjęcie:
Czy w każdej 80 podświetlenie tego przycisku wygląda tak samo jak na zdjęciu? U mnie podświetlany jest tylko sam napis DIFF oraz żółty trójkąt i zielona kulka po aktywowaniu blokady.
Jeśli tak:
Czy jest możliwość wymiany samej żarówki czy trzeba wymienić cały przełącznik?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
https://audi80.pl/b3-b4-podswietlani ... t49078.htm wewnatrz sa trzy zaroweczki lutowane
rozbierałem przycisk i jest tam lutowana ręcznie żarówka od podświetlania żółtego trójkąta, która świeci po podłączeniu na krótko.
Po zamknięciu obwodu w przycisku żarówka nie świeci. Dlatego szukam foty nie rzeźbionego wnętrza..
Chodzi tylko o to co jest w przycisku a nie pod rysunkiem napędu. Zrobię w weekend foty jak to umnie wygląda...ale chętnie zobacze jak to zrobili w fabryce, jeśli ktoś ma go na stole
Po zamknięciu obwodu w przycisku żarówka nie świeci. Dlatego szukam foty nie rzeźbionego wnętrza..
Chodzi tylko o to co jest w przycisku a nie pod rysunkiem napędu. Zrobię w weekend foty jak to umnie wygląda...ale chętnie zobacze jak to zrobili w fabryce, jeśli ktoś ma go na stole
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Wg, schematu: http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1 ... /fig08.pdf
Kontrolka od trójkąta powinna być podłączona do styków które idą do nóżek 5 (plus) i 4, przynajmniej tak mi to wygląda bo to po lewej to chyba od kropki na symbolu dyfernecjału.
Kontrolka od trójkąta powinna być podłączona do styków które idą do nóżek 5 (plus) i 4, przynajmniej tak mi to wygląda bo to po lewej to chyba od kropki na symbolu dyfernecjału.