[B3 2.3 NG] stożek
[B3 2.3 NG] stożek
Witam, mam założony gaz w aucie i przymierzam sie do dołożenia BLOSa . W zwiazku z tym pomyślałem o wywaleniu zwykłego filtra powietrza i całej tej gumy itd i zamontowaniu stożka. Czy to będzie spełniało swoją role? Czy ktoś może ma takie coś zrobione u siebie?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To wywalasz cały rozdzielacz i będziesz jeździł tylko na gazie?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 16:10 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
zazwyczaj jestem podobnego zdaniaKofper pisze:Stożek w NG jest zbędny a i przeszkadza.
najwidoczniejaldi pisze:To wywalasz cały rozdzielacz i będziesz jeździł tylko na gazie?
teoretykRadek_ER19 pisze:Marnie to widzę W NG puszka od filtra powietrza jest zintegrowana z rozdzielaczem paliwa - a zabawa z rozdzielaczem nie wróży nic dobrego...
kolejny teoretykcinek1311 pisze:Sam kiedyś próbowałem zapikować stożek do swojej ng lecz zrezygnowałem dużo przerabiania i brak pewności powodzenia do sobie darowałem
to oczywiste, ale kosztowne, stożek już za 50pln jestpablovw pisze:Lepsza jest wkładka KN
niesłuszniepablovw pisze:poza tym nic bym nie kombinował z większą dawką powietrza przy lpg.
Poza tym nikt nie zwrócił uwagi, że kolega chce BLOSa. To jest możliwe, miałem u siebie w poprzednim aucie, bez benzyny, zbiornika paliwa nawet nie miałem. odpalał przy -30. moc sprawdzona na hamowni 135,8KM i 189,2 Nm mówią same za siebie. Chcieć to móc, tyhlko chwile z głowa się pobawić. Pozdro teoretycy