[B3 1.8 JN] Ubytek oleju, brak wycieków, mokra skrzynia.
[B3 1.8 JN] Ubytek oleju, brak wycieków, mokra skrzynia.
Panowie mój problem polega na tym że po wymianie uszczelki pod głowicą ubywa mi olej ( zalany Castrol 10W40 ), brak wycieków w okolicach motoru jak i łączenia ze skrzynią biegów ale skrzynia jest mokra dalej. Poniżej foty tego zjawiska.
Dodam ze po trasie jak staje gdzieś lub an światłach czasami czuć spalenizną w aucie. Nie wiem czy jest to spowodowane lekkim przedmuche na tłumiku który mam w okolicach skrzyni biegów.
Licze na rady.
Dodam ze po trasie jak staje gdzieś lub an światłach czasami czuć spalenizną w aucie. Nie wiem czy jest to spowodowane lekkim przedmuche na tłumiku który mam w okolicach skrzyni biegów.
Licze na rady.
zgadza sie, u mnie jak siadł to na łączeniu była zapocona skrzynia ale i cała skrzynia była mokra. To raczej dziwne,że ubywa Ci oleju z silnika a mokra jest skrzynia. Gdy auto stoi nie można zlokalizować miejsca? Najlepiej bylo by umyć od spodu skrzynie i silnik karcherem i wtedy powinno być widać co i jak
Dobra wiesz co ubieram się i idę do warsztatu i sprawdzę olej w skrzyni i dokładnie oblukam osłone przegłubu i gdzieś do pół godziny dam znać.
[ Dodano: 2014-03-21, 10:00 ]
Tak przegub suchy. Poziomu oleju w skrzyni nie sprawdziłęm bo niestety nie mam u siebie takiego dużeg imbusa na stanie. Proszę dwie foty może one coś powiedzą.
[ Dodano: 2014-03-21, 10:00 ]
Tak przegub suchy. Poziomu oleju w skrzyni nie sprawdziłęm bo niestety nie mam u siebie takiego dużeg imbusa na stanie. Proszę dwie foty może one coś powiedzą.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Kostek80, u mnie jest tak samo od paruu aut i skrzynia dziala jak natura chciala Ja bym to zlal <ok> ... No doobra.. bo jeszcze pomyslicie, ze rzeczywiscie ze mnie taki patalach co wszystko zlewa.. W mojej skrzynce AKM poci sie z pokryw mechanizmu roznicowego, widac zreszta jak zlazi czerwony silikon calymi plastrami. Efekt jest taki jak na Twoich zdjeciach. Ale zeby na pewno to potwierdzic, polecam umyc ladnie skrzynie plynem do mycia silnikow i porzadnie splukac silnym strumieniem wody. Ja na dniach bede wyciagac skrzynie, zeby ja "troche" przejrzec <ok>