[b4] Zderzak tylny - opcje a'la competition ?
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Kilka pytań do znawców tematu, przy okazji odbudowy auta, mam założony taki hak w Avancie.
fotki
1. Czy to jest seryjnie oryginalny hak czy jakaś rzeźba?
2. Myślę o zakupie na tył zderzaka S2/competition z uwagi na to, iż na przodzie siedzi z S2.
3. Czy zderzak S2/competition na tył podejdzie bez problemu do Avanta. (ponoć przychodzą inne ślizgi jeżeli tak to jakie konkretnie)
4. Czy przy założeniu zderzaka S2/competition na tył mój hak podpasuje, czy trzeba będzie coś modzić, może przerabiał ktoś ten temat.
fotki
1. Czy to jest seryjnie oryginalny hak czy jakaś rzeźba?
2. Myślę o zakupie na tył zderzaka S2/competition z uwagi na to, iż na przodzie siedzi z S2.
3. Czy zderzak S2/competition na tył podejdzie bez problemu do Avanta. (ponoć przychodzą inne ślizgi jeżeli tak to jakie konkretnie)
4. Czy przy założeniu zderzaka S2/competition na tył mój hak podpasuje, czy trzeba będzie coś modzić, może przerabiał ktoś ten temat.
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
- masteretsam
- Forum Audi 80
Najgorsze jest dopasowanie miejsca na wydech po przesunieciu go na bok bo nie bardzo chce to tam pasowac i sie zderzak na dole zniekształca i sa naprezenia i to wszystko pozniej tam moze popekac, ja proponował bym to jeszcze wzmocnic włoknem szklanym, ja tego nie zrobiłem i mi popekało po roku czasu.
- jacek199315
- Forum Audi 80
- masteretsam
- Forum Audi 80
- jacek199315
- Forum Audi 80
Siema szykuje się na rzeźbę tylnego zderzaka żeby to jakoś wyglądało do przodu s2 i mam kilka pytań, najbardziej interesuje mnie na czym polega przerobienie belki czy miejsca na odboje są inaczej zlokalizowane i trzeba coś ciąć i przesuwać? Na przesunięcie miejsca na wydech i wydłużenie boków jestem gotowy, czekam tylko na siatkę wzmacniającą ;P Wiem ze pytanie odnośnie belki mógł bym sobie sam rozwiązać przez zdjęcie i przymiarkę tylko w tym rzecz że z czasem kiepsko :mrgreen:
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ja mocowania dorobiłem swoje, ori z B4 nie pasują Wykorzystałem kawałek mocowania coupe, kątowniki i spawasz :mrgreen: Boczne ślizgi też trzeba wymodzić. Zdejmiesz zderzak to będzie widać co trzeba przerobić :mrgreen:
[ Dodano: 2014-10-01, 23:49 ]
Mój zderzak wygląda tak <ok>
Mam trochę zdjęć z robienia zderzaka. Jak będę miał trochę czasu to mogę wrzucić parę zdjęć :mrgreen:
[ Dodano: 2014-10-01, 23:49 ]
Mój zderzak wygląda tak <ok>
Mam trochę zdjęć z robienia zderzaka. Jak będę miał trochę czasu to mogę wrzucić parę zdjęć :mrgreen: