[A6 C4 Avant] Nowy nabytek A6 C4 TDI AEL by Vigo
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Sezon coraz bliżej więc trzeba coś działać, żeby to jeździło jak trzeba... na początek trochę kosmetyki auta się zrobiło więc już lepiej cieszy oko w środku, ale też trzeba było szybko ogarnąć zawiechę z przodu bo szarpało dziobem i to ostro...
Usiadła morda nieco niżej... Niedługo czas na tył
Przy okazji przymiarka felg na lato....
Fakt, że to nadkole od kierowcy a raczej jego brak razi mnie po oczach i to bardzo... Udało mi się dorwać za śmieszne pieniądze nadkole z S6 C4 to z szerokim łukiem i chcę zrobić tak, że z jednej i z drugiej właśnie zastosować takie szeroki łuki:)
A skoro już coraz lepiej A6 zaczyna latać to jakoś na dniach skoczę wyciągnąć katalizator i wtedy dopiero na rolki do V-techu
Pozdrawiam!
Usiadła morda nieco niżej... Niedługo czas na tył
Przy okazji przymiarka felg na lato....
Fakt, że to nadkole od kierowcy a raczej jego brak razi mnie po oczach i to bardzo... Udało mi się dorwać za śmieszne pieniądze nadkole z S6 C4 to z szerokim łukiem i chcę zrobić tak, że z jednej i z drugiej właśnie zastosować takie szeroki łuki:)
A skoro już coraz lepiej A6 zaczyna latać to jakoś na dniach skoczę wyciągnąć katalizator i wtedy dopiero na rolki do V-techu
Pozdrawiam!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No to na sezon 2014 Audi do jazdy na codzień już jest i muszę przyznać, że jestem zadowolony z efektów pracy nad autkiem:)
Obecnie wygląda ono tak:
Na lato trafiły fele Ronal 18x8" ET35 na oponkach 215/45 i powiem, że z wyglądu auta na nich jestem pozytywnie zaskoczony:)
Ponieważ warto wiedzieć co siedzi pod maską, udałem się na kilka testów. Najpierw auto zostało shamowane tak na dzień dobry bez modyfikacji:
Rezultat to 119ps i 280Nm.... mało....
No więc przyszła pora na nieco zmian: Wkładka filtra K&N, do tego katalizator wyrzucony, no i zmiany softu oczywiście...
Rezultat:
147ps i 360Nm
Dla mnie jest ok:D radość z jazdy na codzień też jest:)
Obecnie wygląda ono tak:
Na lato trafiły fele Ronal 18x8" ET35 na oponkach 215/45 i powiem, że z wyglądu auta na nich jestem pozytywnie zaskoczony:)
Ponieważ warto wiedzieć co siedzi pod maską, udałem się na kilka testów. Najpierw auto zostało shamowane tak na dzień dobry bez modyfikacji:
Rezultat to 119ps i 280Nm.... mało....
No więc przyszła pora na nieco zmian: Wkładka filtra K&N, do tego katalizator wyrzucony, no i zmiany softu oczywiście...
Rezultat:
147ps i 360Nm
Dla mnie jest ok:D radość z jazdy na codzień też jest:)
vigo1984sz, ładna C4 - ale z lewej strony z przodu koło wystaje poza obrys :mrgreen:
Przód od eSki nadal kompletujesz? Pamiętaj, że błotniki to tylko wierzchołek góry lodowej. Później do tego dochodzą nadkola, oraz zderzak (bo zwykłego nie "naciągniesz" do tych błotników).
Soft od Michaelo? Przyrost bardzo dobry (chociaż porównując z serią to teraz ją trzyma )
PS. U siebie też mam założone 215/45, tylko na feldze 8,5J i jest dużo bardziej naciągnięta w porównaniu z Twoimi 8J :shock:
Przód od eSki nadal kompletujesz? Pamiętaj, że błotniki to tylko wierzchołek góry lodowej. Później do tego dochodzą nadkola, oraz zderzak (bo zwykłego nie "naciągniesz" do tych błotników).
Soft od Michaelo? Przyrost bardzo dobry (chociaż porównując z serią to teraz ją trzyma )
PS. U siebie też mam założone 215/45, tylko na feldze 8,5J i jest dużo bardziej naciągnięta w porównaniu z Twoimi 8J :shock:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Rezultat to 119ps i 280Nm.... mało.... - trosze biednie nie powiem..... trzeba szukać przyczyny bo coś nie halo jest. Po samym remoncie głowicy jak dół zdrowy powinno być 140 i ok 280 NM a po programie ok 160-165 ps....
[ Dodano: 2014-03-30, 12:27 ]
[ Dodano: 2014-03-30, 12:27 ]
no skoro dla ciebie wystraczająco to okvigo1984sz pisze:Dla mnie jest ok:D radość z jazdy na codzień też jest:)
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
icemerc racja, coś jest jeszcze nie hallo do końca... może znajdę chwilę, żeby pojechać na trasę i logi zrobić:)
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2014-03-31, 22:52 ]
A6 usiadła nieco bliżej matki ziemi:P najpierw był przód a teraz kolej na tył...
Od razu komfort jazdy na wszystkich nowych amorach się poprawił:) cisza, nic nie stuka, równo jedzie:)
Kolejną rzeczą będzie... przegląd:P hehe
A potem co nieco z blacharką trzeba też podziałać:)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2014-03-31, 22:52 ]
A6 usiadła nieco bliżej matki ziemi:P najpierw był przód a teraz kolej na tył...
Od razu komfort jazdy na wszystkich nowych amorach się poprawił:) cisza, nic nie stuka, równo jedzie:)
Kolejną rzeczą będzie... przegląd:P hehe
A potem co nieco z blacharką trzeba też podziałać:)
Pozdrawiam!