[B3 1.8 NE/JV] Szarpie na gazie i benzynie, gaśnie, dławi si
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 NE/JV] Szarpie na gazie i benzynie, gaśnie, dławi si
Witam! Jeżdżę Audi 80 B3 NE, rocznik 1991 rok, 90KM, benzyna - gaz. Od jakiegoś czasu dokucza mu następująca rzecz - otóż jadąc na gazie i benzynie przy obrotach rzędu 10tys km - 25tys km samochód strasznie szarpie, wręcz rzuca nim na zasadzie do przodu do tyłu. Silnik chodzi nie równo, obroty spadają strasznie nisko, przy zwalnianiu czasami gaśnie. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy wymieniłem w nim przewody wysokiego napięcia, świece, kopułkę, pompę wody, pasek na pompie wody, na rozrządzie, filtr oleju, powietrza, gazu, zregenerowany został rozrusznik, alternator. Wymieniony został też olej w silniku. W baku jest obecnie około 20l benzyny i pełny zbiornik gazu. I nie mam pojęcia co się dzieje z tym samochodem. Może ktoś mi z was pomoże, bo strach tym samochodem jeździć. Pozdrawiam serdecznie.
-
- Forum Audi 80
Do Józefoo
Józefoo tam miało być 1tys - 2,5tys obrotów. Świece, przewody, kopułka wymienione w lutym. Na początku dokładnie lutego. Aaaa i jeszcze jedno - zauważyłem dzisiaj że tam gdzie filtr powietrza jest zbiera się trochę oleju. Nie dużo ale łyżka oleju tam była. Wyjąłem filtr i przejechałem kilkaset metrów. Niestety nic się nie zmieniło. Nadal szarpie samochodem na niskich obrotach. I gdy tak szarpie i dusi się to słychać taki przytłumiony dźwięk jakby z beczki dochodził albo jakby ktoś przez ścierkę kasłał.
[ Dodano: 2014-04-24, 19:50 ]
Ja już nie wiem co z tym samochodem robić. Jak wspominałem, moja audiczka jest na jednopunkcie Bosha. Udało mi się zdobyć cały wtrysk w przystępnej cenie. Został wymieniony ale nadal samochód szarpie i na gazie i na benzynie. Do tego jak dodaje się mocno gazu to strzela. Wymienione zostało praktycznie wszystko. Nawet filtr paliwa. Pomóżcie mi bo już nie wiem co robić. Świece, kopułka, rozdzielacz, przewody wymienione. Wtrysk wymieniony. Filtr paliwa wymieniony. Żadnych przebić nie ma. Co to może być?
[ Dodano: 2014-04-24, 19:50 ]
Ja już nie wiem co z tym samochodem robić. Jak wspominałem, moja audiczka jest na jednopunkcie Bosha. Udało mi się zdobyć cały wtrysk w przystępnej cenie. Został wymieniony ale nadal samochód szarpie i na gazie i na benzynie. Do tego jak dodaje się mocno gazu to strzela. Wymienione zostało praktycznie wszystko. Nawet filtr paliwa. Pomóżcie mi bo już nie wiem co robić. Świece, kopułka, rozdzielacz, przewody wymienione. Wtrysk wymieniony. Filtr paliwa wymieniony. Żadnych przebić nie ma. Co to może być?