[AAH] Eksploatacja - ile oleju wchodzi
[AAH ABC] Eksploatacja - ile wchodzi oleju
Witam serdecznie. Mam pytanko. Przyszedł czas na wymiane oleju w moim autku i nie wiem ile mam go kupic. Nigdzie nie moge znalezc danych na temat ilosci oleju silnikowego. czy ktos z was moze wie ile powinienem kupic oleju do mojego 2.6 V6 ?? Bardzo dziekuje
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 14:54 przez Barti-1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- siwusek216
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
Witam. Jasne ze musi spalic trochę . Przeraziła mnie ta "2" w tym co napisał Danek :-> .
Ja wogóle jestem przestraszony jesli chodzi o moje Audi bo jest to mój pierwszy samochód a do tego nic nie wiem o silnikach "V". Zadam wam jeszcze nie jedno pytanie odnosnie tego silnika, które dla was wieloletnich userów będzie wydawało się banalne. Prosze o wyrozumiałosc i z góry dziekuje za podpowiedzi.
p.s
Jasiu masz niunie bardzo podobna do mojej chyba nawet kolorek ten sam. Pozdrawiam
Ja wogóle jestem przestraszony jesli chodzi o moje Audi bo jest to mój pierwszy samochód a do tego nic nie wiem o silnikach "V". Zadam wam jeszcze nie jedno pytanie odnosnie tego silnika, które dla was wieloletnich userów będzie wydawało się banalne. Prosze o wyrozumiałosc i z góry dziekuje za podpowiedzi.
p.s
Jasiu masz niunie bardzo podobna do mojej chyba nawet kolorek ten sam. Pozdrawiam
- siwusek216
- Forum Audi 80
Tez wlasnie to czytalem, ale zwalili na ciebie Danek Moja niunka tyle spalila dodatkowo, moze po czesci to wina wycieku spod zaslepki miedzy glowicami, podobno silniki V6 maja zapotrzebowanie na oleum i 2 literki to ni powod do zmartwien wiec sie tym nie martwie <ok>Danek pisze:Gwoli sprostowania, ja nie pisałem, że na dolewki potrzebujesz 2 literki oleju . Te 2 literki dołożył Siwusek .
Ta zaślepka to inaczej dekiel komory korbowo-tłokowej i faktycznie lubi cieknąć z tego miejsca,a nawet mechanicy którzy nie znają sie na tych silnikach stwierdzą,że głowice są do roboty,a one mogą być do roboty ale po nieumiejętnej wymianie tej uszczelki gdy fachowiec za mocno dokręci śruby i ściągnie dwie głowice do siebie.
u mnie też jest wyciek mam mokrą miskę u mnie 1L/1500km. Nie wiem ile remont by wymagał wkladuhołard pisze:Racja, fałki lubią popić :-| A i ciec też potrafią z każdej mańki (zarówno te nowsze 30-sto zaworowe), z tej zaślepki o której wspomniał wyrzej siwusek216 też i często o tym słysze (u mnie naszczęście nie ) Ale ta uszczelka pod tą zaślepkę jak i cała zaślepka nie są drogie