Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.6 ABC] Stukanie w silniku i ciezkie odpalanie

Wszystko co tyczy się silników V6
ODPOWIEDZ
jarek1516099
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.6 ABC] Stukanie w silniku i ciezkie odpalanie

Post autor: jarek1516099 » 06 kwie 2014, 11:04

Witam jestem tu nowy i zakladam nowy temat poniewaz nie znalaylem odpowiedzi na mój problem.

Wrócilem z pracy wieczorem autem do domu i bylo wszystko ok, rano gdy odpalilem auto za pierwszym razem nie slyszalem zadnego stukania ale zaraz mi zgaslo gdy dodalem gazu i chciale ruszyc ( moze normalka silnik zimny ok..) odpalam drugi raz nicc... za trzecim i gaz do polowy zalapala, ciezko. i taki metaliczne stukanie w silniku . dodam jeszcze ze strzelila w rure a to sie na odpalaniu nie zdarzylo.
\Nie jestem mechanikiem wydaje mi sie ze przeskoczyl rozrzad o jeden zabek, a moje przepuszczenie jest takie ze wymienialem ostatno termostat i popuszczalem pasek od rozrzadu i byc moze slabo go dokrecilem chodz w to watpie lub sie popuscil zawsze cos ... albo jakis kamyk mogl wskoczyc i zrobil robote bo za pierwszym razem normalnie odpalila.\
Chyba ze sie myle i jest to panewka jak myslicie? jest marna pogoda nie mam garazu zeby sie za nia brac w deszczu..

[ Dodano: 2014-04-08, 15:29 ]
witam . problem wygląda tak że na cylindrze od pasażera coś chyrczy . i od czasu do czasu sa te zgrzyty jakby z tego samego cylindra. jak silnik pracuje raz chodzi równo raz jak by się rozrzad przeskoczył i trzęsie całym silnikiem. nie jest przedstawiony rozrzad ani szklanka . proszę pomózcie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki V6”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl