[B4 ABT] Klepanie słyszane w kabinie
[B4 ABT] Klepanie słyszane w kabinie
Witam mam następujący problem z którym borykam się od kilku miesięcy . Podczas jazdy czy to na LPG czy PB wraz ze wzrostem obrotów silnika słychać w kabinie takie klepanie . Byłem święcie przekonany że to popychacze hydrauliczne więc kupiłem cały zestaw , zleciłem wymianę ale nic . Miałem pękniętą podstawę zespołu wtryskowego , kupiłem od Febi i nic dalej to samo . Wymiana uszczelki kolektora ssącego też nic nie dała , po prostu pojawia się to pod obciążeniem ale jestem pewny że nie silnik . Proszę o radę
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
U mnie jak była zerwana lewa poduszka pod silnikiem to z lewej strony było słychać takie jakby terkotanie......myślałem że to może przegub lub coś w zawieszeniu bo odzywało się tylko w momencie przyspieszania na niskich biegach. Po wymianie poduszki jak ręką odjął. Dodam że poduszkę miałem zerwaną dużo wcześniej przed wymianą i nie było żadnego chrobotania słychać. Jednak w międzyczasie padło mi sprzęgło i mechanik musiał zdjąć uszkodzoną poduszkę...później niby skręcił ją tak jak była wcześniej jednak coś się źle ułożyło i zaczęło terkotać przy kole j/w pisałem.
U mnie jest to słyszalne gdzieś od 2000 obr/min. i na każdym biegu . Mowa o poduszcze trochę mnie to zastanawia bo to z tej strony była wymieniana gdzie słychać te klepanie . Jak nie puścił jeszcze olej z niej to jak sprawdzić czy to ona jest winna ? Dodam że włożona została gdzieś w zeszłe lato a marka niestety topran bo nie miałem za dużo kasy by kupić np. z Febi .