[B4 1Z] Tarcie w tylnym prawym kole
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] Tarcie w tylnym prawym kole
Witam. Na wstępie chcę przeprosić moderatorów, jeśli umieściłem temat w złym dziale, proszę też o wyrozumiałość. Od jakiegoś czasu w B4-ce mojego brata zaczęło coś trzeć w prawym tylnym kole. Podczas tarcia również śmierdzi, coś jakby palona guma. Do tego podczas jazdy świeci kontrolka ABS i pedał hamulca ciężko "chodzi". Brat próbował to naprawić, ale bezskutecznie. Auto było również u mechanika, ale on też tego nie naprawił. Co to może być? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Myślę, że należy po prostu zdemontowac koło i zobaczyc co i o co trze. Ja podobnego przypadku nie miałem, ale skoro palona guma to może po prostu opona trze o jakąś odgiętą osłonę?
Skoro świeci się kontrolka ABS (o ile to ma związek ze sprawą) to sprawdź czujnik - czy dobrze siedzi w gnieździe i w jakim stanie jest "zębatka".
Skoro świeci się kontrolka ABS (o ile to ma związek ze sprawą) to sprawdź czujnik - czy dobrze siedzi w gnieździe i w jakim stanie jest "zębatka".
-
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam. Na wstępie przepraszam, że nie pisałem nic na temat problemu, który przedstawiłem. Otóż miałem anginę, w związku z czym gardło bolało mnie tak, że ledwo cokolwiek przełykałem, do tego prawie 40 st. gorączki, ogólnie byłem ledwo przytomny i bardzo osłabiony. Na szczęście już jestem zdrowy. Co do problemu, to osłony siedzą na swoim miejscu, nic nie trze o oponę. Brat dziś wraca zza granicy, więc jeszcze będziemy kminić i sprawdzać co jest nie tak. Na razie proszę moderatorów o nieusuwanie tematu.
[ Dodano: 2014-04-13, 17:57 ]
Witam. Problem został rozwiązany. Czujnik ABS-u wypadł z gniazda. Po włożeniu go na właściwe miejsce, kontrolka już nie świeci. A co do tarcia, problem sam się rozwiązał. Dziś gdy brat odbył przejażdżkę, nic już nie tarło. Nie wiem jak się to naprawiło ale całe szczęście, że już jest wszystko dobrze. Dziękuję wszystkim, którzy starali się mi pomóc. Można zamknąć temat.
[ Dodano: 2014-04-13, 17:57 ]
Witam. Problem został rozwiązany. Czujnik ABS-u wypadł z gniazda. Po włożeniu go na właściwe miejsce, kontrolka już nie świeci. A co do tarcia, problem sam się rozwiązał. Dziś gdy brat odbył przejażdżkę, nic już nie tarło. Nie wiem jak się to naprawiło ale całe szczęście, że już jest wszystko dobrze. Dziękuję wszystkim, którzy starali się mi pomóc. Można zamknąć temat.