[Coupe 8B 2.3 NG] Strzał przy skręcie kierownicy na postuju?
- Jack Herrier
- Forum Audi 80
[Coupe 8B 2.3 NG] Strzał przy skręcie kierownicy na postuju?
Witam problem jest tego rzędu że przy skręcie kierownicą w prawo na maxa i odbijając w lewo na postoju to słychać dziwny strzał jak gdyby sprężyna gdzieś waliła, zdarza sie także że przy samym skręcie w prawo na maxa jest strzał bez odbijania w lewo, oczywiście dźwięk dobiega z przodu auta. Nie zawsze się to zdarza ale sie zdarza. Pytałem różnych ludzi o to zjawisko co to może być? Znajomy który miał już dwie Audiczki powiedział mi że Audi już tak mają przy skręcie i że jest to odgłos który daje sprężyna, dodał że jest to nie groźne.
Byłem też wcześniej u mechanika żeby sprawdził mi z przodu zawieszenie czy nie ma jakis luzów. Sprawdził i powiedzial że wszystko z przodu sztywne jest jak ..., wiecie co <mikolaj> Na stacj diagnostycznej również byłem i nic nie wskazywało że coś się dzieje.
Czy miał juz ktoś z was taką sytuację?
Byłem też wcześniej u mechanika żeby sprawdził mi z przodu zawieszenie czy nie ma jakis luzów. Sprawdził i powiedzial że wszystko z przodu sztywne jest jak ..., wiecie co <mikolaj> Na stacj diagnostycznej również byłem i nic nie wskazywało że coś się dzieje.
Czy miał juz ktoś z was taką sytuację?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Jack Herrier
- Forum Audi 80
Jest to zdecydowany strzał taki "PU" , dokładnie taki jak gdyby sprężyna gdzieś uskakiwała a następnie sie zatrzymywała. Nie zawsze sie to odbywa ale czasem strzeli, najgorzej to wygląda gdy parkuje auto i są gapie bo po takim strzale głupio się przyglądaja w moja stronę z wypisanym wyrazem na twarzy " pewnie stuknął tego z tyłu <mikolaj>
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Preparat Wd40 i pryskamy na górę sprężyny w momencie jej styku z blaszką przed łożyskiem mc persona i tak samo u dołu. Może być także olej i strzykawka. Na podniesionym przodzie warto także bez zdejmowania koła spróbować docisnąć koło nogą do dołu i pokręcić za sprężynę by się lepiej ułożyła w górnej miseczce. Jak nie pomoże to ściągacze do sprężyn i próbowanie wtedy układania sprężyny.
- Jack Herrier
- Forum Audi 80
Tak masz tu racje, wewnątrz auta jest ten dźwiek bardziej slychać niż na zewnątrz. Na zewnątrz jest bardziej zagłuszony przez silnik i nadwozie. Jest to trochę denerwujące, zdążyłem już sie do tego lekko przyzwyczaić.
Jutro lecę po wd40 i zpsikam to co wymieniłeś, zobaczymy jakie będą efekty. Dzięki za pomoc w tym poście.
Pozdrowionka z deszczowej Antwerpii klubowicze <ok>
Jutro lecę po wd40 i zpsikam to co wymieniłeś, zobaczymy jakie będą efekty. Dzięki za pomoc w tym poście.
Pozdrowionka z deszczowej Antwerpii klubowicze <ok>
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Witam, poczytaj ten temat viewtopic.php?t=7787&start=0
Widocznie sprężyna się ześlizguje z tych blaszek, też tak miałem naciągnięcie na końcówki spręzyny gumowych rurek załatwiło sprawe, ale posprawdzaj najpierw te blaszki na dolnym talerzyku czy spręzyna się opiera prawidłowo
Widocznie sprężyna się ześlizguje z tych blaszek, też tak miałem naciągnięcie na końcówki spręzyny gumowych rurek załatwiło sprawe, ale posprawdzaj najpierw te blaszki na dolnym talerzyku czy spręzyna się opiera prawidłowo
- Jack Herrier
- Forum Audi 80
- Jack Herrier
- Forum Audi 80
- Jack Herrier
- Forum Audi 80