[B4 2.0 ABT] 2.0 ABT Problem z odpaleniem silnika
[B4 2.0 ABT] 2.0 ABT Problem z odpaleniem silnika
Witam! Napotkałem taki problem, otóz całkiem niedawno zaczął mi wyciekać płyn z chłodnicy, zauważyłem, że wycieka w okolicy szarego czujnika, pochlapany praktycznie cały silnik od strony wycieku, dojechałem do domu, zamówiłem nowy czujnik bo był i tak do wymiany i zachodzę do auta a samochód nie odpala Nie kręci silnikiem, wydaje jakiś dziwny dźwięk i po próbie odpalenia pojawia się trzask i samochód nie działa. Jak wyłączę stacyjke i przekręcę jeszcze raz samochód odpali (???) i teraz nie wiem o co chodzi gdy zgaszę samochód i znówi próbuję odpalić, znów ten dźwięk i trzask. Wczoraj po 3 próbie odpalił ale zalewał się i nie mógł wejść na obroty. Wysuszyłem go, akumulator sprawny i dzisiaj ta sama historia. Co to może być?
moze plastikowy krociec poszedl Ci juz,one juz na mikropeknieciach beda przeciekac musisz sie przyjrzec,albo gumowa uszczelka przy czujniku nie trzyma juz. w zbiorniku plynu chlodniczego masz slady oleju? a ten dziwny dzwiek przy probie odpalenia to prawdopodobnie rozrusznik,albo automat ale bardziej obstawiam na bendix