Cześć wszystkim!
czy ktoś może mi powiedzieć czemu w automacie nie wchodzi 4 bieg? gdzieś koło 140km/h powinien wskoczyć. co może być przyczyną? czy to poważna usterka?
zastanawiam się gdzie znaleźć porządnego fachowca. czasem jest też tak, że wogóle ciężko wchodzą biegi, ale czwórka wcale.
olej był wymieniany ok 7 m-cy temu, zaraz jak kupiłam auto.
[B4 1.9 Tdi] problem z ASB
- Jack Herrier
- Forum Audi 80
Po zakupie auta również mówili mi znajomi że 4 bieg zapina sie przy 140 km/h. Utwierdzony w tym przekonaniu taką też miałem nadzieję. Nidawno miałem ku temu okazję aby sprawdzić czy faktycznie tak jest. Jadąc 130km/h, zbliżam sie do 140, 150 i nic, przycisnąłem mocniej w pedał gazu z myślą ze przy 160 lub wyżej załączy się ten oczekiwany 4 bieg. Niestety to był juz 4 bieg . Nie dawałem temu wiary. Co się okazało że jak policzyłem biegi to przy predkości 140 jedziesz juz na 4 biegu. Bynajmniej tak jest na mojej skrzyni.
Ps. Nie zalecam takich testów na Polskich drogach, może grozić to urwaniem czegoś z zawieszenia naszego autka, stracie kontroli nad pojazdem, utracie zdrowia, stałym kalectwem bądź w najgorszym przypadku śmiercią.
Test został wykonany na autostradzie w Niemczech
Ps. Nie zalecam takich testów na Polskich drogach, może grozić to urwaniem czegoś z zawieszenia naszego autka, stracie kontroli nad pojazdem, utracie zdrowia, stałym kalectwem bądź w najgorszym przypadku śmiercią.
:mrgreen: :mrgreen:Jack Herrier pisze:
- Jack Herrier
- Forum Audi 80
Akurat nie pamiętam ile mam przy 140, ale wiem ze przy 120 mam 3000 tys i jade juz na 4 biegu. Jesli autkiem Ci trzesie prz takiej predkosci to raczej masz cos nie tak. Masz mozliwosc wsluchania sie w silnik i policzyc ile biegow Ci wrzuca?
Jesli bedziesz chcial cos robic ze skrzynia biegow to jedz do Mechanika ktory naprawde sie zna na tym, wielu jest takich co zajrza Ci do skrzyni w poszukiwaniu problemu, zaczna zmieniac sterowniki a final taki bedzie ze bedzisz mial jeszcze gorszy problem ze swoja skrzynka. Bylem juz naocznym swiadkiem takich imprez <urodziny>
Jesli bedziesz chcial cos robic ze skrzynia biegow to jedz do Mechanika ktory naprawde sie zna na tym, wielu jest takich co zajrza Ci do skrzyni w poszukiwaniu problemu, zaczna zmieniac sterowniki a final taki bedzie ze bedzisz mial jeszcze gorszy problem ze swoja skrzynka. Bylem juz naocznym swiadkiem takich imprez <urodziny>
- Jack Herrier
- Forum Audi 80