[B4 1.9 1Z] Nietypowy problem ! Pomocy !
[B4 1.9 1Z] Nietypowy problem ! Pomocy !
Panowie Potrzebuje pomocy . Otóż jadąc przykładowo na 4 biegu z prędkością 60 puszczam gaz i wciskając ponownie nie ma żadnej reakcji obroty nawet nie drgną. dopiero jak nacisnę sprzęgło i puszczę wtedy ciągnie . i tak jest na każdym biegu . nie raz załapie i idzie normalnie ale rzadko . Co jest nie tak ? co mogło się stać ? . 2 dni temu wlałem 60 L ropy z firmy wuja . leją ją do ciężarówek . Ale wcześniej jeździłem na niej i było wszystko wporządku . możliwe że to przez paliwo ? Bardzo proszę o pomoc
Re: Nietypowy problem ! Pomocy !
Jeśli by to było paliwo to były by inne objawy również, chyba że są jakieś inne objawy??bazoo6 pisze:Panowie Potrzebuje pomocy . Otóż jadąc przykładowo na 4 biegu z prędkością 60 puszczam gaz i wciskając ponownie nie ma żadnej reakcji obroty nawet nie drgną. dopiero jak nacisnę sprzęgło i puszczę wtedy ciągnie . i tak jest na każdym biegu . nie raz załapie i idzie normalnie ale rzadko . Co jest nie tak ? co mogło się stać ? . 2 dni temu wlałem 60 L ropy z firmy wuja . leją ją do ciężarówek . Ale wcześniej jeździłem na niej i było wszystko wporządku . możliwe że to przez paliwo ? Bardzo proszę o pomoc
Podłącz Vaga najpierw, może coś będzie, będziesz wtedy wiedział w którym kierunku iść.
Podłącz Vaga a jeśli nic nie będzie, będzie trzeba szukać. Silnik na boschu czy pierburg??bazoo6 pisze:Nie nie . tylko to . A no i jeszcze przy ruszaniu z miejsca trzeba dodać gazu bo na samym pół sprzęgle dławi się strasznie . wcześniej tego nie było , nie wiem co robić . podłącze pod vaga jak tylko znajdę czas. ale wstępnie nie wiecie co może być przyczyną ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Problem jest raczej standardowy ,a nie ''Nie typowy " Przyczyną opisanych objawów ,może być tylko kończący swój i tak długi ,bo przeszło 20 letni żywot ,nastawnik potencjometryczny 8-) Nic innego na 100% i podłączanie vaga ,czy czyegokolwiek innego ,na nic się tu nie zda ...trzeba wymienić nastawnik na sprawny i po problemie ...tyle tylko że znalezienie sprawnego ,jest dużym problemem :roll: ale jakby coś ,to mamaudki pisze:Pewnie munior będzie wiedział, ale przyczyn może być wiele, przepływka, nastawnik.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 21:52 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 2 razy.
Widzisz mówiłem a raczej pisałem że będzie wiedziałMUNIOR pisze:Przyczyną opisanych objawów ,może być tylko kończący swój i tak długi ,bo przeszło 20 letni żywot ,nastawnik potencjometryczny 8-) Nic innego na 100%audki pisze:Pewnie munior będzie wiedział, ale przyczyn może być wiele, przepływka, nastawnik.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Chyba nie wiesz ile kosztuje nowy :roll: ok.1500zł :roll:bazoo6 pisze:Konieczny jest nowy ?
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 21:53 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.