[B4 All] Zestaw kluczy nasadowych do 150zł?
Niedawno była wyprzedaż całych zestawów w Castoramie, więc skusiłem się na zestaw marki Vorel (okolice 150 PLN). W porównaniu do posiadanego od kliku lat zestawu Jonnesway nie widzę jakiejś strasznej różnicy w wytrzymałości (a katuję je niemiłosiernie), natomiast jedyne ale to chyba gorsza jakość wykonania, bo bity "młodszego" Vorela zaczęły mi zachodzić rdzawym nalotem, czego nie ma w przypadku Jonnesway'a.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
orsa_83, "Vorel" jesli chodzi o klucze plaskie to jest calkiem niezly. Z nasadkami nie mialem do czynienia. Ale mialem okazje obakac grzechotke 1/2 w auchamie :p w cenie 29,90zl hmm wyglada troche dziwnie :roll: . Mechanizm grzechotki dzialajacy malo plynnie moim zdaniem, no chynba, ze jest to kwestia dotarcia sie.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jeśli chodzi o tanie zestawy to polecam Yato - bdb stosunek jakości do ceny.
Niestety osobiście w wielu pracach przy samochodzie dochodziłem do momentu że dostęp do czegoś jest bardzo trudny podstawowymi kluczami nasadowymi. Wtedy szperałem w piwnicy, wynajdywałem stare klucze, kątówka, spawarka i robiłem klucze "specjalistyczne" (czasem np. wzorowałem się na specjalistycznych kluczach Hazet'a). Kilka takich nawet kupiłem.
Niestety osobiście w wielu pracach przy samochodzie dochodziłem do momentu że dostęp do czegoś jest bardzo trudny podstawowymi kluczami nasadowymi. Wtedy szperałem w piwnicy, wynajdywałem stare klucze, kątówka, spawarka i robiłem klucze "specjalistyczne" (czasem np. wzorowałem się na specjalistycznych kluczach Hazet'a). Kilka takich nawet kupiłem.
Także polecam Ci do kupienia jakiś zestaw kluczy Yato Mam taki od kilku lat i dobrze się sprawuje, jedynie bity nie są za dobrej jakości , rdzewieją i szybko się ukręcają. Oprócz tego mam także mały zestaw Gedore , ale używam go rzadko. Lecz na Grzechotke spokojnie mozna rure zakładać :mrgreen: :mrgreen:
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mam od nich ściągacz odklejacz w opisie mojej niuni. Kupiłem za 185 zeta jednak jest naprawdę solidnie wykonany i uniwersalny.
Rozebrana stacyjka w polo 2N (kto zna temat wie, że upierdliwe ustrojstwo), lub wymiana tulejek na wahaczach, precyzyjna regulacja zaworka zwrotnego w pompie VP37 po wyciskanie łożysk.
Inne ściągacze się chowają.
Rozebrana stacyjka w polo 2N (kto zna temat wie, że upierdliwe ustrojstwo), lub wymiana tulejek na wahaczach, precyzyjna regulacja zaworka zwrotnego w pompie VP37 po wyciskanie łożysk.
Inne ściągacze się chowają.
Witam sorki za odgrzewanie kotleta ale mam mały dylemat chcę kupić zestaw kluczy nasadowych taki do 300 zł ale żeby mi długo posłużył, miałem w ręku zestaw proline bardzo przyjemny ale nie wiem jak z wytrzymałością miałem zestaw yato fajne jest to że zamiast długich nasadek dają komplet kluczy płaskich chodzi mi o ten zestaw http://allegro.pl/yato-zestaw-kluczy-na ... 24622.html natomiast mój mechanik poleca mi firmę ASTA http://allegro.pl/zestaw-kluczy-nasadow ... 48062.html
Może któryś z forumowiczów coś się wypowiedzieć ? Pozdrawiam!
Może któryś z forumowiczów coś się wypowiedzieć ? Pozdrawiam!
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: