[80 b4 2.0 ABT]Jak ustawic zaplon?
[80 b4 2.0 ABT]Jak ustawic zaplon?
Witam.Czy moglby mi ktos powiedziec jak samodzielnie ustawic zaplon w moim ABT w warunkach garazowych?W szukajce nic konkretnego nie moge znalezc.Kupilem avanta sprowadzonego itd po wymianie plynow i rozrzadu.Wszystko pieknie,pod obudowa rzeczywiscie nowy pasek i widac ze bylo zmieniane ale czy zmieniajacy zrobil to dobrze?Pisalem juz na forum o problemie z moca,klekotaniu i sa sugestie co do zaplonu dlatego tez chcialbym sie sam za to zabrac.Bede mial pewnosc ze jest ok.W okolicy jest kilku mechanikow ale... ze tak powiem albo trzeba im palcem pokazac co i jak albo placic 200zl/h w tym postoj auta w warsztacie :mrgreen: Jesli ktos moze mi pomoc to z gory dziekuje. Aha jeszcze pytanie z innej beczki: czy dobiore sie do pompy wodnej(chce zmienic termostat) bez zrzucania pompy wspomagania?
To silniki ABT były montowane w avantach?
Ja mam ABT tylko sedan i dobrałem sie bez problemu. Termostat jest pod pompą wodną pod takim dekielkiem od którego idzie wąż wodny. (Najlepszy dostęp od spodu)
A co do tego zapłonu to niech sie wypowiedzą fachowcy
czy dobiore sie do pompy wodnej(chce zmienic termostat) bez zrzucania pompy wspomagania?
Ja mam ABT tylko sedan i dobrałem sie bez problemu. Termostat jest pod pompą wodną pod takim dekielkiem od którego idzie wąż wodny. (Najlepszy dostęp od spodu)
A co do tego zapłonu to niech sie wypowiedzą fachowcy
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
najlepiej mieć lampę stroboskopową (pożyczyć ew. kupić za stówę), zapłon ustawiamy przekręcając aparatem zapłonowym, podobnie jak w "maluchu", jest to bardzo prosta czynność warsztatowi nie zajmie więcej niż 10 minut na oko.
wieczorkiem zapytam ojca jak to robił krok po kroku bo on mi ustawiał zapłon, to ci opiszę później
wieczorkiem zapytam ojca jak to robił krok po kroku bo on mi ustawiał zapłon, to ci opiszę później