Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Brak reakcji przy odpalaniu

ODPOWIEDZ
XDaveX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Brak reakcji przy odpalaniu

Post autor: XDaveX » 17 kwie 2014, 17:45

Witam pojawił się u mnie nowy problem i nie wiem jak się z nim uporać . Przekręcam kluczyk na zapłon kontrolki się zapalają pompka słyszać że podaje paliwo i gdy chcę odpalić to nie dzieje się nic rozrusznik nie kręci wogóle , wymieniona była cewka od rozrusznika a także kostka stacyjki a nawet znajomy pożyczył moduł z cewką co jest koło akumulatora i dalej nic . Wcześniej po wymianie tej cewki od rozrusznika auto odpaliło może z 6 razy jak gdzieś jechałem a po tym znowu to samo . Proszę o pomoc .

PS. Dziś zauważyłem że jak wcisnę trochę kluczyk i dopiero przekręcę to odpala a jak nie wcisnę to nie zakręci wogóle .

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 18 kwie 2014, 18:58

Cześć :-) Wczoraj właśnie miałem napisać bo spotkałem się z taką sytuacją.Wina leży tylko i wyłącznie przy wkładzie stacyjki.Jest po prostu wyrobiony,wyeksploatowany.Przy przekręcaniu stacyjki aby zapalić silnik powinien się wkręcić koniec metalowy i wcisnąć taki mały plastikowy trzpień w środku żółtego lub zielonego we wkładzie (kostka występuje w kolorze białym i czarnym w zależności od rocznika) przy kostce stacyjki.W ten sposób rozrusznik dostaje prąd i zapobiega nieprzewidywalnemu rozruchowi gdy silnik już pracuje.Jedynym wyjściem nie ponosząc kosztów wymiany jest po prostu wcisnąć kluczyk do środka przekręcić zapłon nadal trzymając go wciśniętego.Na pewno zapali za każdym razem.Profilaktycznie tak czy siak sprawdziłbym kostkę stacyjki ponieważ ten mały trzpień też mógł się ułamać lub zetrzeć. Pozdrawiam :-)

XDaveX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: XDaveX » 19 kwie 2014, 21:21

Dzięki narazie pojeżdzę z tym wciskaniem przy odpalaniu , a tak na przyszłość czy dałoby się dobrać ten wkład stacyjki do kluczyka ? Chyba mniej roboty jest z samym wkładem czy też bębenkiem jak to się poprawnie nazywa to nie wiem niż całą stacyjką :)

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 22 kwie 2014, 10:39

Najmniej problemu jest na pewno przy plastikowej kostce stacyjki http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... 20stacyjki .Dlatego napisałem żebyś sprawdził ten bolec w kostce. A przy wkładzie jest trochę kombinowania http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1 Pozdrawiam :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl