[B4 2.3 NG] chłodnica nowa zamiennik czy używana.
- 603mariusz
- Forum Audi 80
[B4 2.3 NG] chłodnica nowa zamiennik czy używana.
Witam moje Audi 80 b4 z 1994r 2,300 benzyna skrzynia zwykła z klimą.
Pytanie następujące,mam w nim trzy chłodnice dwie wody jedna klimy
Chłodnica mała wody jest ok.
Interesują mnie Chłodnica duża wody i klimatyzacji są ze sobą razem skręcone
Czy oplaca się kupić te nowe z Allegro chł. wody są w cenach od 160zł do do 250 zl plus minus czy jest to dziadostwo i lepiej kupić dobre używane te dwie chłodnice.wody i klimy.
Jakie macie doświadczenia podrzucie jakieś linki itp.
.
Pytanie następujące,mam w nim trzy chłodnice dwie wody jedna klimy
Chłodnica mała wody jest ok.
Interesują mnie Chłodnica duża wody i klimatyzacji są ze sobą razem skręcone
Czy oplaca się kupić te nowe z Allegro chł. wody są w cenach od 160zł do do 250 zl plus minus czy jest to dziadostwo i lepiej kupić dobre używane te dwie chłodnice.wody i klimy.
Jakie macie doświadczenia podrzucie jakieś linki itp.
.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 08:16 przez 603mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
- 603mariusz
- Forum Audi 80
Ja muszę mieć dwie one mają uchwyty żeby je ze sobą skręcić,
Czy te zamienniki mają uchwyty do skręcenia czy nie,i czy da się je tam przymocować.Te zamienniki mają jakieś nazwy gdzie są robione który z tych zamienników jest najlepszy.
[ Dodano: 2011-11-25, 18:23 ]
Dodam,że z nowych najtańsza jest za 147,00 zł na Allegro .
Cy ktoś od nich kupił.
.
Czy te zamienniki mają uchwyty do skręcenia czy nie,i czy da się je tam przymocować.Te zamienniki mają jakieś nazwy gdzie są robione który z tych zamienników jest najlepszy.
[ Dodano: 2011-11-25, 18:23 ]
Dodam,że z nowych najtańsza jest za 147,00 zł na Allegro .
Cy ktoś od nich kupił.
.
- 603mariusz
- Forum Audi 80
Super cenna informacja ja mam wyjście na małą chłodniczkę wody dsodatkowo,a klima od spodu żeberka między rulkami póścily z obciążenia węża chyba który na dole jest przykkrecone, obydwie chlodnice od nowości Audi 1994r chlodnice data 1992r
Dodam,że od razu termostat kupiłem marki WAHLER GERMANY 60ZŁ wymienię bo od nowości jest z 1994r i szczotki w Alternatorze do obydwu tych miejsc jest dobry dostęp jak nie ma tych dwóch chłodnic
.
[ Dodano: 2011-11-26, 15:41 ]
Co do cen chlodnic klimy zamiennik nowy w Bielsku raz piszą 300zł póżniej 280zł
oprucz tego mam dwie od tego samego sprzedającego wody klimy sprawdzone podobno za 750zł plus wysyła.tylko czekam na zdjęcia mam nadzieje że jest z wyjściem na małą chlodnicę i zaczepami pok chł. klimy.
Zostaje jeszcze jedna szansa z Niemiec tam raczej chlodnice Niemieckie są.
[ Dodano: 2011-12-09, 13:27 ]
Chłodnica wody doszła dziś z wysyłką 415zł na klimę jeszcze muszę poczekać.idopiero obydwie ze sobą skręcić i założyć
.
Dodam,że od razu termostat kupiłem marki WAHLER GERMANY 60ZŁ wymienię bo od nowości jest z 1994r i szczotki w Alternatorze do obydwu tych miejsc jest dobry dostęp jak nie ma tych dwóch chłodnic
.
[ Dodano: 2011-11-26, 15:41 ]
Co do cen chlodnic klimy zamiennik nowy w Bielsku raz piszą 300zł póżniej 280zł
oprucz tego mam dwie od tego samego sprzedającego wody klimy sprawdzone podobno za 750zł plus wysyła.tylko czekam na zdjęcia mam nadzieje że jest z wyjściem na małą chlodnicę i zaczepami pok chł. klimy.
Zostaje jeszcze jedna szansa z Niemiec tam raczej chlodnice Niemieckie są.
[ Dodano: 2011-12-09, 13:27 ]
Chłodnica wody doszła dziś z wysyłką 415zł na klimę jeszcze muszę poczekać.idopiero obydwie ze sobą skręcić i założyć
.
- 603mariusz
- Forum Audi 80
Muszę poszukać gdzie od kogo kupiłem chłodnicę z wyjściem na małą wody,pamiętam,że musiałem odsyłać,bo przyszła uszkodzona ,mały korek który jest na samej górze chłodnicy koło niego było maleńkie pękniecie, jak by upadła na ten korek,
.
tyle ,że firma była uczciwa i wymieniła
,,,,,,,,,,,,,
dodam,że pisałem do każdego kto je sprzedawał,żeby poszukał i ściągnął na sklep chłodnicę z dodatkowym wyjściem na małą wody,odezwało się dwóch ,jeden cwaniak a drugi żetelny w temacie i w ten sposób kupiłem nową wody i klimy.
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=+Audi+80++ch%C5%82odnica+wody+2%2C3&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v6-p-mt-0415
.
tyle ,że firma była uczciwa i wymieniła
,,,,,,,,,,,,,
dodam,że pisałem do każdego kto je sprzedawał,żeby poszukał i ściągnął na sklep chłodnicę z dodatkowym wyjściem na małą wody,odezwało się dwóch ,jeden cwaniak a drugi żetelny w temacie i w ten sposób kupiłem nową wody i klimy.
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=+Audi+80++ch%C5%82odnica+wody+2%2C3&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v6-p-mt-0415
Ja bym szukal nowej.I nie w zamienniku z racji tego ze zamienniki potrafia byc ciensze i nie daja rady tak chlodzic auta co ori.Pozatym spotkalem sie z takim zamiennikiem ze trzeba bylo dodatkowo zaslepiac jeden krociec.Co do uzywanych chlodnic to nie polecam.Sam kiedys przerabialem temat.Niby byla ok,szczelna,cala,odkamieniana na wiele sposobob a mimo to auto sie grzalo.Powod?Musiala nie byc tak drozna jak trzeba.Kupilem ori Behra i problemy z ukladem chlodzenia w NG jak reka odjął.Wgl mozna bylo zapomniec o ukladzie chlodzenia i jego obsludze.W uzywanych trzeba jeszcze zwrocic na srube-odpowietrznik znajdujacy sie na gorze chlodnicy.Mocowany jest w plastiku i czesto dokrecany na sile co powoduje pekanie materialu i nieszczelnosci.No i oczywiscie dolne mocowanie chlodnicy ktore lubie pekac i trzeba je potem spawac
- 603mariusz
- Forum Audi 80
NIe ma co kupowac uzywanej bo nie bedzie drozna i auto bedzie dostawalo temperatury.Nie wiem jakie to zamienniki sa teraz ale jak ja jeden kupilem to masakra.Wykonanie tej chlodnicy pozostawialo wiele do zyczenia-ciensza,krociec do zaslepienia i ogolnie byla taka z tylka.Nawet grubosc plastiku samych krocców byla bardzo cienka.Wiec trzeba dokladnie zerknac co sie kupuje zeby nie kupowac dwa razy
- quattroBandit
- Audi 80 Klub