Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.6 ABC] Obróbka głowic przy wymianie uszczelek (Wyciek)

Wszystko co tyczy się silników V6
ODPOWIEDZ
Radek_B4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.6 ABC] Obróbka głowic przy wymianie uszczelek (Wyciek)

Post autor: Radek_B4 » 21 kwie 2014, 22:26

Witam!

Mam zdjęte 2 głowice w 2.6 ABC gdyż muszę zmienić uszczelki pod nimi. Powodem jest wyciek oleju. Poza wyciekiem wszystko było ok.

Poza planowaniem co jeszcze należałoby wykonać przy głowicach? Na zegarach widnieje przebieg 170.000km (dużo rzeczy też na to wskazuje więc możemy założyć że serio tyle ma). Prawdopodobnie jestem pierwszą osobą która to robi. Obecne uszczelki były jeszcze oryginalne. Nie chce marnować pieniędzy na czynności zbędne, ale nie chce też próbować oszczędzić na tym. Ma być dobrze. Co polecacie?

Kamikadze20077
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamikadze20077 » 21 kwie 2014, 22:58

Sprawdzić luz na prowadnicach wymienić uszczelniacze i dotrzec zawory podstawowe rzeczy

Piotrekłdz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotrekłdz » 24 kwie 2014, 02:29

Jeśli nie było żadnych niepokojących objawów to nic przy niej nie rób... w polskich warunkach ryzykujesz że będzie gorzej niż było...

Z planowaniem też należy się zastanowić... pomierzyć bardzo dokładnie i dopiero podjąc decyzję... To są króciutkie głowice, jeśli nigdy nie były przegrzanie i ktoś ich dziwnie nie odkręcał/dokręcał to na 100% będą trzymać przy poprawnym montażu...

Każde szlifownie to jest powazna ingerencja w silnik, której moim skromnym zdaniem powinno się w miarę możliwości unikać(wiem że starzy mechanicy mówią inaczej no ale biznes musi się kręcić;) )...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki V6”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl