[Audi 80 B4 Avant] Nowy SETUP
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Hehe dzieki wszystkim za zyczenia dla córki. Mam pytanie do ludzi, którzy przekładali turbawki , ja zmieniając swoja nie dawałem w tym miejscu(czerwona strzałka na zdjeciu) zadnej uszczelki bo ni9gdzie dakowej nie dostalem dlatego pytam jak fachowo to powinno byc skrecone bo chyba pokusze sie o jeszcze jedno sciagniecie 8-) i zbadanie tego gwizdu turbawki.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
rodzynek87, pisales w temacie o EEN takze pokusze sie tez tu wypowiedziec, nie bazuj na doswiadczeniach innych, przecieraj sam szlaki
tak jak kolega wyzej pokazal nie ma tam uszczelki (?) co nie znaczy ze nie mozna dac z jakiegos rosadnego materialu, lub zpolerowac powierzchnie na kolektorze i turbo zeby IDEALNIE przylegala, ja tez bede udezal w T2 i az tak bardzo nie bede sie nad tym rozczulal
Powodzenia
PS. jestes chyba pierwszym "modzonym avantem" BEZ relingow ja tez ich nie mam
PS. mam rodzicow w twoich "rejonach" > nowy dwor gdanski i bylem tam na wielkanoc
tak jak kolega wyzej pokazal nie ma tam uszczelki (?) co nie znaczy ze nie mozna dac z jakiegos rosadnego materialu, lub zpolerowac powierzchnie na kolektorze i turbo zeby IDEALNIE przylegala, ja tez bede udezal w T2 i az tak bardzo nie bede sie nad tym rozczulal
Powodzenia
PS. mam rodzicow w twoich "rejonach" > nowy dwor gdanski i bylem tam na wielkanoc
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
hmmm, to chyba taka z prawejFrancis1982 pisze:Według etki nie ma :
[url=http://images61.fotosik.pl/899/2d22f59adc5f7a62m.jpg]Obrazek[/URL]
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... O&typ=4668
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- rodzynek87
- Forum Audi 80
No wlasnie o to mi chodzilo dziwne ze sam tego nie znalazlem :shock:pkrr pisze:ale screena całej strony czy czego? bo wkleiłem foto uszczelki ale cos chyba ni widu :evil:
dobra, macie:
[url=http://funkyimg.com/i/GZQ6.jpg]Obrazek[/URL]
[ Dodano: 2014-04-22, 21:35 ]
_Dave pisze:rodzynek87, pisales w temacie o EEN takze pokusze sie tez tu wypowiedziec, nie bazuj na doswiadczeniach innych, przecieraj sam szlaki
Powodzenia
No wlasnie widzisz kolego turbo od poczatku mega gwizda i zastanawia mnie czy nie jest to przypadkiem ta nieszczelnosc kolektor ->turbo..miałem to elegancko wyczyszczone no ale jednak.. turbo zero luzow aduje z mocnym softem kostrza 1,35bara...zero oleju itd..a wkurza mnie to..
Co do relingow nie wiem czy nie zalozyc bo trumne bede musial kupic na dach bo rodzina sie powiekszyła i auto jakos mało pakowne :shock:
Jezeli chodzi o skrzynie chetnie bym sam pomodzim...jednak jest zawsze jakies allleeee...brak miejsca a pod blokiem tego nie zrobie...wiec 3ba miec pewne rozwiazania aby robic to raz a pozadnie i to w miare szybko bo i auto potrzebne...
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Kto był pierwszy to nie ważne Espe 8-) Ostro tam modzisz w swojej perełce <ok> z tomkomem rozmawiałem ostatnio w jego garażu no i opowiadał, że dobry z Ciebie hobbysta.. jak będe kiedyś w olsztynie musze koniecznie sie z Toba zgadac aby zobaczyc Twoje aytko - nie martw sie podjade autobusem zeby wiochy swoim padłem nie robic <ok>
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Nie rób scen. Wpadaj i nie marudź. Mój avant jak avant. Są lepsze i ładniejsze. Jeszcze mam kupę rzeczy do zrobienia przy niem więc do ideału mu bardzo daleko. Czasu tylko brak.rodzynek87 pisze:nie martw sie podjade autobusem zeby wiochy swoim padłem nie robic <ok>
Nie pisałem kto był pierwszy tylko że sagem nie to że zdejmował relingi tylko w serii też ich nie miał.rodzynek87 pisze:Kto był pierwszy to nie ważne Espe
Niektórzy je wywalają niektórym one nie przeszkadzają.
Mi do wizji i kształtu avanta jakoś relingi leżą choć fakt że bez relingów optycznie jeszcze jak auto zglebione to wygląda na niższe - taki szczurek. Jak sam zauważasz w pewnych momentach więcej szkody z braku relingów niż pożytku.
- rodzynek87
- Forum Audi 80
No to na pewno dam znać jak będę Aby mój tak wyglądał te wgniotki poprzedniej właścicielki mnie mega wku... a o lakierze już nie wspomne, że tylko nowy wchodzi w gre - kasę już zbierameSPe pisze:Nie rób scen. Wpadaj i nie marudź. Mój avant jak avant. Są lepsze i ładniejsze. Jeszcze mam kupę rzeczy do zrobienia przy niem więc do ideału mu bardzo daleko. Czasu tylko brak.rodzynek87 pisze:nie martw sie podjade autobusem zeby wiochy swoim padłem nie robic <ok>Nie pisałem kto był pierwszy tylko że sagem nie to że zdejmował relingi tylko w serii też ich nie miał.rodzynek87 pisze:Kto był pierwszy to nie ważne Espe
Niektórzy je wywalają niektórym one nie przeszkadzają.
Mi do wizji i kształtu avanta jakoś relingi leżą choć fakt że bez relingów optycznie jeszcze jak auto zglebione to wygląda na niższe - taki szczurek. Jak sam zauważasz w pewnych momentach więcej szkody z braku relingów niż pożytku.
A poniżej mały gifcik z przebiegu czekam na same 4 <mikolaj>
[ Dodano: 2014-06-03, 21:32 ]
Nowy setup od tomkona miało być -40mm chyba jest ciut więcej autko mi poszło jakieś 8CM w dół fakt, ze wczesniej cos mega przod leciał do góry ale hmmm.. tyłu jeszcze nie zakładałem bo az sie boje no i hmm miałem mały problem ze sciagnieciem kola :evil: No i fele uwalone jak nie wiem bo niechciało mi sie myc - zanosiło sie na deszcz...