[B4 1Z] guma między zwojami sprężyny
Cześć Faktycznie utwardza zawieszenie ograniczając amortyzację sprężyny.Podejrzewam że ta guma pochodzi z Polskiej myśli motoryzacyjnej.Miałem kiedyś identyczne gumy na sprężynach we Fiacie 126p Bis.Tam raczej na pewno fabryczny patent tu nie.Co ciekawe pomysł na nieco bardziej twardsze zawieszenie tańszym kosztem przypomniałeś.Pozdrawiam
Ja tam bym tego nie założył . Ktoś tam w Ingolstadt wyliczył że same sprężyny wystarczą tylko muszą być odpowiednie .Te gumy niczego dobrego nie robią blokują tylko prace części sprężyny nie są w stanie zapewnić odpowiedniej pracy zawieszenia . Zawsze jak ori sprężyny to za mało można założyć wzmacniane .
Sprężyny wymiana
Ja wymieniłem amortyzatory i sprężyny na tyle wszystko nowe i tył siedzi przód jest wyżej a przed tym zabiegiem miałem po trzy gumy w sprężynach i pewnie będe musiał po dwie włożyć żeby podnieść trochę ,niewiem jak robią te sprężyny teraz ale to jakiś kicz
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Re: [B4 1Z] guma między zwojami sprężyny
Sprężyny to raz maxgear i kayaba nie trzymają wysokości , lekko podnoszą dupe od avanta dobrane , co do gum między zwojami kończy sie to pękaniem sprężyn
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: [B4 1Z] guma między zwojami sprężyny
Bo to jest kiepski pomysł i dziwna próba poprawiania fabryki.
Jak utwardzać auto to albo zawieszenie sportowe org albo dedykowany kit - nic innego nie ma sensu.
Gdyby chodziło tylko o osiadły i dobijający tył to bym sprawdził amortyzatory, wymienił sprężyny, poduchy kolumn i skręcił na nowych nakrętkach samokontrujących jak przykazano - a dokręcane to ma być dość slabo jak na kolumny.
Jak utwardzać auto to albo zawieszenie sportowe org albo dedykowany kit - nic innego nie ma sensu.
Gdyby chodziło tylko o osiadły i dobijający tył to bym sprawdził amortyzatory, wymienił sprężyny, poduchy kolumn i skręcił na nowych nakrętkach samokontrujących jak przykazano - a dokręcane to ma być dość slabo jak na kolumny.