witam
mam pytanie: jak działa ssanie w Audi 80? co za to odpowiada? wtrysk mechaniczny dodam, że to jest.Ważna kwestia bo rano ciężko chodzi.
[B3 2.0 3A] Ssanie - poranny rozruch
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
emczy, tu już założyłeś temat bardzo podobny b3-20-3a-ciezko-chodzi-na-zimnym-t88633.html a więc po co ten temat :?:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Napisałem w temacie do którego link dał PieterB, że mieszanka jest wzbogacana różnicowym nastawnikiem ciśnienia. Wtryskiwacz rozruchowy pracuje tylko kilkanaście sekund. Dalej wzbogaca mieszankę ECU, które odczytuje temperaturę silnika z czujnika temperatury. Wcześniej kilka razy było pisane abyś sprawdził ale pewnie do tej pory nie zmierzyłeś tego czujnika!
Tu jest coś niecoś o nastawniku: ng-ke-jetronic-jak-to-wlasciwie-dziala-t55734.html
Tutaj rysunek jak sprawdzić natężenie prądu na nastawniku. Tylko nie podłącz amperomierza równolegle możesz spalić sterowanie w ecu!
files/reg_good_bad_191.png
Tu jest coś niecoś o nastawniku: ng-ke-jetronic-jak-to-wlasciwie-dziala-t55734.html
Tutaj rysunek jak sprawdzić natężenie prądu na nastawniku. Tylko nie podłącz amperomierza równolegle możesz spalić sterowanie w ecu!
files/reg_good_bad_191.png
czujnika nie sprawdzałem, bo podpinając ten wtryskiwacz auto w ogóle nie pali a jak już pali to się dławi = czyli walniety bankowo. Tylko mnie meczy jedna sprawa :
- nie działa ssanie bo samochód myśli, że silnik ciepły a z drugiej strony
- nie działa wtryskiwacz poprawnie bo myśli, że silnik jest zimny i cały czas chodzi i zalewa ...
jakbym odpalił i 3 min potem chciał jechac no moge o tym zapomnieć, na gazie po ogrzaniu parownika prędzej pojade niz na Pb
- nie działa ssanie bo samochód myśli, że silnik ciepły a z drugiej strony
- nie działa wtryskiwacz poprawnie bo myśli, że silnik jest zimny i cały czas chodzi i zalewa ...
jakbym odpalił i 3 min potem chciał jechac no moge o tym zapomnieć, na gazie po ogrzaniu parownika prędzej pojade niz na Pb