Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] "Małe" problemy z sekwencją.

Wszystko co związane z LPG
Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wiesław

Post autor: elektronic » 14 kwie 2014, 21:14

Dzisiaj siostra musiała gdzieś podjechać. W jedną stronę było ok, ale jak jakiś czas później wracała to mówi że zaczęła szarpać. Już nie wiem gdzie szukać przyczyn. Wtryski się zatykają? Sterownik działa jak mu się podoba (na tym od 6-ciocylindrowka chodzilo bez zarzutu)? A może to przez sondę?
Trochę was oszukałem nieświadomie, a to przez to że wczoraj grzebałem w VAGu i wyłączyłem LPG i tak zostało. A siostra śmigała na benzynce, której też jak widać nie było za dużo :-) A że cały kilometr przed domem miała pod górkę to trochę słabo paliwa dawało. Tak więc o sprawie szarpania narazie zapominamy.
Wracając so sondy to jutro oblukam kabelki.
Właśnie zrobiłem kilka kilometrów. Jakieś dwie godziny temu wyjechałem z domu, ale to musiałem zapalać na LPG z wiadomego powodu i trochę ospale jechała z początku. Ale teraz jak po tych dwóch godzinach wracałem to ciągła nawet dobrze. :mrgreen:
Aha i ciągle mi pika że ciśnienie jest za wysokie. Jak obniże to mam Autokalibracje od nowa robić?

[ Dodano: 2014-04-21, 13:19 ]
Sprawa z sondą wygląda tak: kabel od wtyczki sterownika do łączenia z sondą sprawne - sprawdzane miernikiem. Sama sonda sprawna - wartości się zmieniają. Więc skoro połączenie do sterownika jest, to nie rozumiem dlaczego nie pokazuje zmian w programie. Z początku na benzynie jest 0.47V i spada do prawie zera, a na gazie cały czas zero. Przepiałem się nawet na drugi kabel i bez efektu. Gdy odpiąłem wogóle to na pierwszej pokazywało 0.67 a na drugiej 0.75 czy jakoś tak. Z tego co pamiętam zaraz po założeniu sekwencji to sonda zmieniała wartości. Potem jak zaczęło wariować już nie. Po podmianie na ten od 6-cio cylindrowego tez nie. Czy to może oznaczać że ze sterownikami coś nie tak??
Jak sprawdzić czy do komputera od PB sonda jest prawidłowo podłączona?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 25 kwie 2014, 10:37

Wygląda jakbyś nie miał sondy podłączonej sondy do sterownika LPG. Sondę najczęściej podłącza przy kostce sondy. Jak nie widzisz aby jakikolwiek kabel był podpięty do kabli sondy to na 90% jest niepodłączona.

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 25 kwie 2014, 14:21

Czyżby emulator?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl