Witam
Mam do wymiany uszczelki pod głowicami, cieknie mi olej z tyłu głowic i już zaczyna też z boku lecieć.
Moje pytanie: Czy możliwe żeby olej wpadał do komory spalania przez uszczelkę ?
Może głupie pytanie, ale wolę się dowiedzieć. Domyślam się że gdyby tak było to by olej był w płynie a płyn jest czysty...
Ale proszę was o opinię na ten temat bo auto przy wysokich obrotach pali olej i śmierdzi, ale też jest mokry od tyłu więc dość dużo traci oleju przy wyższych obrotach.
Nie, nie spada ten olej na kolektory itd co by mogło powodować smród bo akurat olej spalony w komorze a na wydechu różni się smrodem poza tym definitywnie kopci.
Zdejmowałem też cały kolektor dolotowy by zobaczyć zawory i były czyściutkie więc chyba olej nie spływa po zaworach zresztą rano dymka nie puszcza.
[B4 2.8 AAH] Uszczelki pod głowicą a branie oleju
-
- Forum Audi 80
ale masz uszczelki głowic do wymiany bo Ci cieknie z nich olej? O.o raczej szukał bym gdzie indziej wycieku, zadko się zdaża żeby ciekł z pod głowicy... Czasem przy metalowych uszczelkach bez uszczelniacza i po planowaniu gruba gramaturą może isę lekko sączyć ale przy zwykłych uszczelkach jest to raczej niemożliwe...