Witam!
Od roku jestem posiadaczem b4 z wymarzona v6. opisie problem ktory mam od samego poczatku gdy posiadam auto a chialbym sie go skutecznie i jednorazowo pozbyc.
Od samego poczatku kiedy mam to auto z licznikiem dzialy sie rozne rzeczy. Od dnia zakupu dzialal tylko predkosciomierz i zliczanie km. i minicheck (sprzedajacy tlumaczyl sie zapomnial podpiac kostki :shock: z tylu licznika). sprawdzilem, klamal.
Pozniej dowiedzialem sie zze to moga byc zimne luty. oddalem wiec koledze ktory zna sie na lutowaniu i po dwoch dniach dostalem licznik nieco bardziej sprawny. dzialala wskazowka temp. cieczy i paliwa(choc bardzo niedokladnie. bardzo mocno skacze podczas jazdy miedzy poziomami i mam wrazenie ze zawyza ilosc paliwa).
dodatkowo w ogole nie dziala wiekszosc kontrolek! dziala kontrolka od hamulca recznego, abs, airbag. nie ma migajacyk strzlek kierunkowskazow a te dzialaja prawidlowo. ponadto nie widze kontrolek ladowania, braku cisnienia oleju. niewiem czy gdy minicheck jest to tradycyjne kontrolki juz nie sa potrzebne i ich nie ma?
pozatym wczoraj w mocnym sloncu zauwazylem przez padajace swiatlo ze na tablicy z kontrolkami jest kontrolka otwartego dachu.... czyli wyszlo by na to ze zegary sa przelozone z cabrio. czy to moze tlumaczyc bledne dzialanie zegarow i brak kontrolek?
czy dokupienie zegarow od wersji sedan 2.6 abc pomoze w czyms?
jak mozna sprawdzic co tak naprawde zawodzi?
pozdrawiam
[b4 2.6 abc sedan] podmiana licznika i problem
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sprawdzilem zarowki w kontrolkach. Nie dziala w ogole kontrolka ladowania. Nie ma w ogole na desce kontrolki smarowania jest tlyko w minicheck i nie ma tez kontrolki plynu chlodniczego i rowniez jest tylko w minicheck. Pozatym coraz bardziej zaczyna wariowac wskaznik temp cieczy. Jak pukne w szybke licznika wraca do normy do nastepnego wylaczenia silnika.
-
- Forum Audi 80