to tez o tym wlasnie piszemy, oj Pawel, Pawel :->pawelrybak15 pisze:Różnice mogą faktycznie być między prędkościomierzami z B3 i z B4.
[B3 B4] Licznik kilometrow nie działa
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
"Zimne Luty" popraw wszystkie będziesz miał pewność że nie pominąłeś żadnego.Lenio21 pisze:jest metoda na rozbiórkę UN4...
Delikatnie ze wskazówka prędkościomierza bo przeciągniesz ośkę i już z powrotem nie włożysz jak była.
W sumie to ... niema potrzeby rwania wskazówki :!: w UN4 :!:
Naprawiałem ostatnio Licznik VDO takiej konstrukcji
rok 93 produkcji ... się trafił moduł AC/BC :lol:
<ok> Taka elektronika fajna, jest w nim zamontowana.
ostatnio poprawiałem luty, gdzie mogłem. ale też nie wszystkie bo lutownica o dużym grocie mi się trafiła ( pożyczona) no i z racji tego nie każdy lut był dostępny.QompaQ pisze:"Zimne Luty" popraw wszystkie będziesz miał pewność że nie pominąłeś żadnego.Lenio21 pisze:jest metoda na rozbiórkę UN4...
Delikatnie ze wskazówka prędkościomierza bo przeciągniesz ośkę i już z powrotem nie włożysz jak była.
W sumie to ... niema potrzeby rwania wskazówki :!: w UN4 :!:
Naprawiałem ostatnio Licznik VDO takiej konstrukcji
rok 93 produkcji ... się trafił moduł AC/BC :lol:
<ok> Taka elektronika fajna, jest w nim zamontowana.
Wciąż nie nalicza km... nie wiem czy rozbierać i psuć, bo niby mój jest VDO.
albo bede szukał samego predkościomierza...
- krzyn33
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Audi A3
- Silnik:
takie cuś Ci się zepsuło: http://allegro.pl/zebatka-tryb-licznika-volvo-850-audi-80-inne-vdo-i4407388798.htmlLenio21 pisze:Wciąż nie nalicza km... nie wiem czy rozbierać i psuć, bo niby mój jest VDO.
wymień to i bedzie biło kilometry <ok>
Nie wszystkie VDO mają mechanizm z taką zębatkąkrzyn33 pisze:takie cuś Ci się zepsuło: http://allegro.pl/zebatka-tryb-licznika-volvo-850-audi-80-inne-vdo-i4407388798.htmlLenio21 pisze:Wciąż nie nalicza km... nie wiem czy rozbierać i psuć, bo niby mój jest VDO.
komuś udało się rozebrać VDO?andi77 pisze:Nie wszystkie VDO mają mechanizm z taką zębatkąkrzyn33 pisze:takie cuś Ci się zepsuło: http://allegro.pl/zebatka-tryb-licznika-volvo-850-audi-80-inne-vdo-i4407388798.htmlLenio21 pisze:Wciąż nie nalicza km... nie wiem czy rozbierać i psuć, bo niby mój jest VDO.
gdybym miał UN4 to już dawno bym kupił tą nieszczęsną zebatkę...
może inaczej, które luty/ która płytka odpowiada za pracę naliczania km? Może skupię się na jednej płytce. Ewentulanie przyglądałem się całemu elementowi prędkościomierza, są tam dwie śrubki na śrubokręt krzyżakowy, po zdjęciu tarczy dostęp jest prosty, natomiast jakby nie ściągać tarczy, to przerobił bym mały śrubokręt, musiał by być zagięty pod kątem prostym na końcu - wtedy może by się udało dojść do "środka"?
[ Dodano: 2014-08-05, 15:20 ]
jeszcze coś takiego znalazłem, ale chyba gdyby to padło ( chyba element z pod maski...) to podejrzewam, że prędkości też by nie pokazywał...?
Kup może jakiś licznik na Aletanio i będziesz miał bazę do nauki.Lenio21 pisze:więcej odwagi muszę zebrać w sobie
Niemożliwością jest nauczenie korespondencyjne naprawy uszkodzenia elektronicznego.
Ten licznik nawet jak zepsujesz nic się nie stanie, założysz inny i tez będzie działał.
To nie nowy szmelcwagen czy inna Nowa Bryka gdzie jest immobilizer w liczniku.