owszem udałoszuan pisze:panie, tu widownia czeka. Udało się poskładać zestaw?quattro pisze:Dokładny opis oraz foto prześle z montażu w poniedziałek
Audi 80 Avant Quattro (RS2 Replica) 1.9 PD 250 hp 451 nm
Prześwit między zaciskiem a felgą wystarczający by zmieściły się jeszcze ciężarki <ok>luk448 pisze:Tarcze to od Mikody? Masz przeswit miedzy felga a zaciskiem?Ja musialem opierdziel&*^%ic wulkanizatora by dobrze ciezarki przykleil by nie wadzily o zacisk :mrgreen:
[ Dodano: 2014-04-23, 21:26 ]
A juz wszystko wiem z czego te zaciski i tarcze
\
Różnica po między dwu tłoczkowymi a cztero jest bardzo odczuwalna mimo iz pompa została jeszcze seryjna będzie zastąpiona serwem w raz z pompą z master 2.5 DCiaudki pisze:Czym podyktowana była zmiana hebli?? dwutloki nie dawały rady?? jaka różnica jest po zmianie?? pompa podołała czy też wymieniałeś??
A co myślisz o pompie i servie z A6 C4 2,5 TDI R5 Quattro avant??quattro pisze:Różnica po między dwu tłoczkowymi a cztero jest bardzo odczuwalna mimo iz pompa została jeszcze seryjna będzie zastąpiona serwem w raz z pompą z master 2.5 DCiaudki pisze:Czym podyktowana była zmiana hebli?? dwutloki nie dawały rady?? jaka różnica jest po zmianie?? pompa podołała czy też wymieniałeś??
Ktoś to chyba pakował do b4 i sobie chwalił . Ja zobaczę czy ładnie spasuje z masterka bo akurat taką mam , jak miała by być większa rzeźba to pitole i kupje właśnie z A6 się okaże.audki pisze:A co myślisz o pompie i servie z A6 C4 2,5 TDI R5 Quattro avant??quattro pisze:Różnica po między dwu tłoczkowymi a cztero jest bardzo odczuwalna mimo iz pompa została jeszcze seryjna będzie zastąpiona serwem w raz z pompą z master 2.5 DCiaudki pisze:Czym podyktowana była zmiana hebli?? dwutloki nie dawały rady?? jaka różnica jest po zmianie?? pompa podołała czy też wymieniałeś??
Na razie bawię się z tylnym zawieszeniem :->
[ Dodano: 2014-07-10, 09:26 ]
Samochód zestrojony niestety tylko na 212 PS i 418 Nm okazało się że pompki już niezbyt dają rade , dodatkowo siadło nowe turbo GTB22
Więc szykują sie kolejne mody przy audi
A no i wykresik
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam, odświeżę trochę temacik, piszę jako nowy właściciel Audicy, pod moją opieką jest zaledwie od miesiąca. Miałem wcześniej sedana, który nie wyszedł cało ze zderzenia czołowego. Znalazłem ten ciekawy projekcik i postanowiłem go kontynuować.
Dotychczasowe działania:
- wymiana pompek na AL 073 stan igła (poprzedniki AL z końcówkami FIRAD padły)
- montaż podświetlenia tylnej tablicy, poprowadzenie nowej wiązki
- grill w czarny mat
Plany na najbliższy miesiąc:
- wywalenie końcowego tłumika, pociągnięcie przelotu do końca, końcówka dwie rureczki 3,5" w dół
- nowy program
- wymiana zewnętrznych przegubów przednich
- regeneracja zacisków tył, lakierowanie na czerwono, nowe klocki, tarcze nawiercane
- lakierowanie felg na czarny połysk + dystanse 15 mm
Poniżej kilka fotek:
Dotychczasowe działania:
- wymiana pompek na AL 073 stan igła (poprzedniki AL z końcówkami FIRAD padły)
- montaż podświetlenia tylnej tablicy, poprowadzenie nowej wiązki
- grill w czarny mat
Plany na najbliższy miesiąc:
- wywalenie końcowego tłumika, pociągnięcie przelotu do końca, końcówka dwie rureczki 3,5" w dół
- nowy program
- wymiana zewnętrznych przegubów przednich
- regeneracja zacisków tył, lakierowanie na czerwono, nowe klocki, tarcze nawiercane
- lakierowanie felg na czarny połysk + dystanse 15 mm
Poniżej kilka fotek: