Audio w b3
Audio w b3
Witam. Nadszedl czas kiedy zastanowilem sie nad ustawieniem do drzwi(przod) wiekszych glosnikow, bo do tej pory mialem 10cm w standartowym miejscu. Problem polega na tym ze chcem teraz ustawic tam glosniki, chyba 16cm, ale nie wiem jakie. Najlepiej tanie, bo nie man na to za duzo forsy( moze byc uzywka), i najlepiej moze standartowe z jakiegos auta, bede szukal na zlomowiskach aut, bo tam takie zeczy slabo cienia. Moze mozecie cos poradzic?
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 13:04 przez ramzes13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Jak chcesz wsadzić tam 16stki i chcesz ich szukać na szrocie lub wsadzić tam jakieś naprawdę słabe głośniki to lepiej sobie daruj bo to nie ma sensu. Poczekaj na Mikołaja :mrgreen: i uzbieraj chociaż z 80-100zł i kup jakiś średniej jakości głośnik który zagra a nie byle gówno bo szkoda kasy i pracy włożonej w całość. Taka moja rada.
Myslalem albo nad jakimi nowymi Boschmanami albo znalezc na szrocie oryginalne z drzwi A6. I sklaniam sie do tych ze szrotu, przynajmniej u nas mozna tam znalezc naprawde nie drogie glosniki. Warto chociazby dla tego ze bedzie to kosztowalo najwyzej 20lt (czyli okolo 25zlotych) A jako ze mam gwizdki juz na panelce to wystarczy tylko basik:) Z czasem moze w te miejsca wcisne cos innego w dodatku ze beda zrobione juz dystanse. A najlepiej co zaoszczedze na glosnikach, to potem wydam na wymarzona b4 avant.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2007, 15:57 przez ramzes13, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem jak je sprawdzic. w dodatku jezeli bedzie to jakie skasowane i dosc nowe auto to nie ma co sie bac ze beda zuzyte. Mam juz doswiadczenie w kupowaniu uzywem. Elipsy Pioneer kupilem uzywane i graja do tej pory bez zarzutu
[ Dodano: 2007-12-03, 16:00 ]
ciekawi mnie za jakimi glosnikami warto byloby sie rozejrzec?
[ Dodano: 2007-12-03, 16:00 ]
ciekawi mnie za jakimi glosnikami warto byloby sie rozejrzec?
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Tam wcale nie są takie złe głośniki i na pewno nie myśl że ktoś Ci je za flaszkę wódki sprzeda. Naprawdę radzę Ci tak jak mówiłem. Uzbieraj ciut więcej kasy i wpakuj w audio bo robienie czegoś tak na odczep się nie jest dobre i na pewno nie będziesz zadowolony z efektu.ramzes13 pisze:albo znalezc na szrocie oryginalne z drzwi A6
[ Dodano: 2007-12-03, 16:08 ]
Phonocar seria Yellow tanie i dobre.ramzes13 pisze:ciekawi mnie za jakimi glosnikami warto byloby sie rozejrzec?
Po prostu takie glosniki od a6 czy jakiego innego samochodu dostane naprawde tanio, jezeli nie za darmo w ogole, bo na szrocie pracuje moj znajomy(powtarzam sie) i oni czasami to wyrzucaja, razem z obiciami drzwi. Nie wyrzucaja to od 2000 roku aut (a i takie sprzeda mi tanio).
Glosnikow Phonocar odkupic chyba sie nie da bo mieszkam na Litwie, to znaczy przesylka kosztowalaby wiecej niz sa warte glosniki.
Glosnikow Phonocar odkupic chyba sie nie da bo mieszkam na Litwie, to znaczy przesylka kosztowalaby wiecej niz sa warte glosniki.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 13:03 przez ramzes13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Owszem, ale zagrają Ci bardzo średnio zwłaszcza zamontowane centralnie w drzwi. Głośniki firmowe wcale nie są tak doskonałe jak samo auto.ramzes13 pisze:Po prostu takie glosniki od a6 czy jakiego innego samochodu dostane naprawde tanio
Miałem niedawno od Seata (VW Audi) 16.5 cm, oddałem Wilowi. Grać graly, u niego będa grały w busie, aby słuchał wiadomości radia zet.
Moja rada.
Zbieraj pieniążki na zakup lepszych głośników. Masz auto, wlewasz paliwo, jesteś dorosły, nie wierzę, że nie uzbierasz na głośniki inne niż z Audi A6 ze szrotu
No to w takim wypadku na jakie warto zbierac. Co myslicie o wyrobach Vibe, a dokladniej serii Fly?
[ Dodano: 2007-12-04, 09:01 ]
[ Dodano: 2007-12-04, 09:01 ]
Ale chyba zagraja i tak lepiej niz te 10cm Pioneer co teraz mam w podszybiu i wysokotonowe boschmann?Doc pisze:Owszem, ale zagrają Ci bardzo średnio zwłaszcza zamontowane centralnie w drzwi. Głośniki firmowe wcale nie są tak doskonałe jak samo auto.ramzes13 pisze:Po prostu takie glosniki od a6 czy jakiego innego samochodu dostane naprawde tanio
Miałem niedawno od Seata (VW Audi) 16.5 cm, oddałem Wilowi. Grać graly, u niego będa grały w busie, aby słuchał wiadomości radia zet.