[b4 all] rezanie boczków drzwi ala skóra
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Tak tylko nie "ala skóra" tylko prawdziwa skóra ale materiał raczej żadnej różnicy nie robi. Wcześniej miałem standardowy welur a teraz skóra i żadnych szpar nie było ani nie ma.Nie mam pojęcia dlaczego komuś tak klamka odstaje.U mnie jest wręcz wciśnięta w boczek co na zdjęciach niestety nie widać.Jakość zdjęć niestety kiepska bo robiłem wczoraj w nocy przy lampie błyskowej.Jak chcesz jakieś szczegóły to mogę zrobić zdjęcie w dzień ale szary i tak nie uświadczysz...
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
Tutaj chodzi o zdjęcia po zerwaniu materiału i wyskrobaniu kleju.hudy pisze:Tak tylko nie "ala skóra" tylko prawdziwa skóra ale materiał raczej żadnej różnicy nie robi. Wcześniej miałem standardowy welur a teraz skóra i żadnych szpar nie było ani nie ma.Nie mam pojęcia dlaczego komuś tak klamka odstaje.U mnie jest wręcz wciśnięta w boczek co na zdjęciach niestety nie widać.Jakość zdjęć niestety kiepska bo robiłem wczoraj w nocy przy lampie błyskowej.Jak chcesz jakieś szczegóły to mogę zrobić zdjęcie w dzień ale szary i tak nie uświadczysz...
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
A nie lepiej kupić za parę złotych eko skórę i to okleić? Na pewno lepiej to będzie wyglądało gdyż tu nie tylko sprawa dotyczy szpary przy klamce ale szpara pojawi się też przy ramce koło szyby, przy otworze gdzie wchodzi rygiel drzwi no i cały rowek w drzwiach gdzie wchodzi materiał będzie bardziej widoczny.Moim zdaniem kiepsko to będzie wyglądać.
Można kupić eko skórę już podklejoną gąbką. Na allegro spokojnie coś znajdziesz. Nie żebym coś mówił ale zerwanie starego materiału i jedynie wyskrobanie boczków fuszerą podchodzi. Oklejenie jest czasochłonne ale można to spokojnie zrobić bez zaawansowanej wiedzy. Ja kupiłem klej o nazwie SAR z firmy KENDA FARBEN w litrowej puszce. Trzyma znacznie lepiej niż butapren i nie trzeba specjalnie oczyszczać boczka. Dodatkowo wymieniłem wykładzinę ze schowków na tą samą eko skórę co na boczkach.