[B4 1.6 ADA] pęknięty kabel kolektora ssącego
[B4 1.6 ADA] pęknięty kabel kolektora ssącego
witajcie,
Otwieram dzisiaj maskę a tu coś takiego ( pęknięty przewód biegnący z kolektora) czy może ktoś z was wie co to za przewód i co robi. Chce oczywiście jechać na warsztat, ale wcześniej, w poniedziałek, trzeba jechać 200 km do pracy i nie wiem czy to będzie bezpieczna podróż. Może wystarczy jakaś tymczasowa naprawa?
Dziękuję za szybką odpowiedź
Pozdrawiam
Andrzej Stopa
Ostatnio zmieniony 04 maja 2014, 19:53 przez Andykce, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
PieterB, to jest silnik ADA. Wcześniej na szybko źle poprawiłem tag tematu na ABK dopiero teraz po tym krokowcu się zreflektowałem bo ani w treści ani w profilu autora niema napisanego jaki ma silnik!
A ta pęknięta rzecz to jest eżektor.
Wspomaga odpowietrzanie skrzyni korbowej jedynie co może ci ssać tędy trochę lewego powietrza i gazy z komory korbowej mogą się wydobywać pod maskę.
Zaraz poszukam numeru części abyś mógł szybko kupić nowy w sklepie. To ma taki numer: 048103229E
A ta pęknięta rzecz to jest eżektor.
Wspomaga odpowietrzanie skrzyni korbowej jedynie co może ci ssać tędy trochę lewego powietrza i gazy z komory korbowej mogą się wydobywać pod maskę.
Zaraz poszukam numeru części abyś mógł szybko kupić nowy w sklepie. To ma taki numer: 048103229E
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
a tak masz rację :oops: :oops: :oops: człowiek zrypany po całym dniu w robocie i się motaaldi pisze:PieterB, to jest silnik ADA.
itym się po sugerowałemaldi pisze:Wcześniej na szybko źle poprawiłem tag tematu na ABK dopiero teraz po tym krokowcu się zreflektowałem bo ani w treści ani w profilu autora niema napisanego jaki ma silnik