[B4 1.9 1Z] problem z immo
[B4 1.9 1Z] problem z immo
Witam mam taki problem, zakupilem sterownik z chipem który ma immo i mam problem z wyłączeniem go czy ktos pomógł by w tej sprawie. auto po odpaleniu gasnie po 1 sek, aha mialem dodac ze w mojej audi nie bylo immo
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tak to jest ,jak się kupuje u niekompetentnych osób :roll: Gdyby osoba sprzedająca Ci ten sterownik ,była choc trochę zorientowana ,to by Ci powiedziała ,że w aucie bez immo nie da się użytkować kompa z immo ,bo nie ma możliwości adaptacji immo ,tak jak to można zrobic w starszych autach z immo .Immo w takim przypadku ,musi być wyłączone w kompie na stałe .Jedyne co możesz zrobić ,to oddać kompa komuś ,kto protrafi wyłaczyć immo .W razie czego służę pomocą ,ale to robota na płycie kompa ,więc na odległość nie ma mozliwości żeby to zrobić
-
- Forum Audi 80
Ech ...kazań już Ci prawił nie będę :roll: przyslij mi tego kompa ,to się zrobi co trzeba i będzie śmigał .A tego co ci sprzedał ,obciążysz kosztami ,wywalenia immo :mrgreen: no chyba że tanio kupiłeś Szczegóły masz na PWOzi402 pisze:prosił bym o pomoc moge wysłać kompa, jestem zdesperowany normalnie
[ Dodano: 2014-05-07, 16:08 ]
Z immo nie ma tak łatwo jak myślisz ,że sobie "przełozysz eprom " i nie ma immo ....trzeba wiedzieć gdzie on siedzi , wylutować ,przeprogramować i wlutować z powrotemOzi402 pisze:albo kupił bym eeprom i przełożył nie wiem sam co z tym zrobic
-
- Forum Audi 80
No więc " cipy '' :mrgreen: w 8 bitowych kompach ,to 2x pamięć eprom 27c512 w obudowie dip 28 ,kasowana UV ,jako że w ori sterowniku podstawek nie uświadczysz ,to są wlutowane w płytę Myślę że twoja ciekawość ,została zaspokojona :mrgreen:oOo pisze:Z ciekawosci zapytam, te cipy w kompie sa smd czy przewlekane?