Witam. Mam problem polegający na tym ze przy wymianie na wtryski ael jedna z podkładek miedziany utneła u gnieździe wtryskiwacza i nie da rady jej wyciągnąć, macie jakieś sposoby na to?
I mam również problem z nieszczelnością 3 wtrysków, założyłem nowe podkładki miedziane a i tak syczy mi spod wtrysku, aż dymi.... jakieś sposoby?
[B4 1.9 1Z] podkładka miedziana na wtryskiwacz
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
To jest sposób <ok>kenar pisze:założyłem nowe podkładki miedziane a i tak syczy mi spod wtrysku, aż dymi.... jakieś sposoby?
...nowe podkładki to nie wszystko :roll: czyste gniazda ważniejsze niż nowe podkładki,bo i nowe nie pomogą ,jak nagaru pełno :roll:Krzysiek 84 pisze:Poczyścić trzeba idealnie gniazda z nagaru,
znalazłem patent druga strona pędzla okrągłego(przyślifowana alby pasowała idealnie do miejsca na podkładkę) nie niego przykręcony mały wkręt z taśmą ścierna. Puszczały mi 3 wtryski, a teraz delikatnie jeszcze sterujący ale jutro będe jeszcze raz to robił. Podkładki wygrzewałem do czerwoności a później do zimnej wody
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Mądre słowa 8-) mądrzejsze niż te <ok> "tylko nowe i będzie szczelnie " guzik prawda 8-) w tym przypadku stare ,po odpowiednim przygotowaniu,tak samo dobre jak nowesylwek28 pisze:Wymyj gniazdo, zeszlifuj na papierze starą 20-letnią podkładkę z obydwu stron, podgrzej ją palnikiem do czerwoności, pozwól wystygnąć powoli i wkładaj wtryski. Mozesz tak x razy nic nie bedzie ciekło.