AUDI 80 B4 / SEDAN / 1Z @ DaMaGe NEW LOOK FRONT
na 100 km robię 3/4 tego w mieście na dojazdach do pracy ( po 15km ) ... max spalanie wyszło mi 5.9, ale to przy pierwszych moich jazdach dieslem, teraz tak jak pisałem, a tankuję nie na oko tylko zawsze co miesiąc do pełna ...pkrr pisze:nie, nie. ja śmigam teraz na ori wtryski + chip afn. i własnie jakoś 7 leci więc zapytałem jak to u ciebie było. ale to chyba w trasie do 100km/h 5.2l?
ostatnio śmigałem 280km i wyszło 6.3, średnio 120km/h na A4
taki mało profesjonalny filmik jak to teraz przyspiesza od 100 km/h ... przy 110km/h zmiana biegu, prosta droga, ale niestety fotoradar co chwila na drodze z Bielska Białej i trzeba było po chwili hamować ... pedału w podłodze u mnie nie zobaczy to auto, więc to przyspieszenie bez szału:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Może lecz nie musi, wszystko od kierownika zależy.DaMaGe pisze:gdzieś tu na forum czytałem właśnie, że spalanie na zmienionym sofcie może właśnie być mniejsze niż na ori ...
Moc nie bierze sie z powietrza, a podlać trzeba.
Jak jezdzisz spokojnie to i spalanie może spaść bo auto jest bardziej elastyczne i nie trzeba go prosić żeby zbierało sie sie do wyprzedzania :mrgreen:
dziś tankowałem: 21,36 L na 363 km ... połowa przebiegu na ori wtryskach, połowa na AFNach ... i to po testach AFNów na trasie szybkiego ruchu, gdzie prędkości były rzędu 170-180km/h ... no można dodać do tego ewentualnie pół litra środka do czyszczenia wtryskiwaczy, który dolewałem tuż po zmianie wtryskiwaczy.
co jeszcze się działo ostatnio: wczoraj zmienione tuleje wahacza ( oczywiście LEMFORDER ) oraz osłona przegubu ( SPIDAN )
w najbliższych planach zmiany oleju, filtrów, płynu chłodniczego
przydałaby się jakaś sesyjka ...
co jeszcze się działo ostatnio: wczoraj zmienione tuleje wahacza ( oczywiście LEMFORDER ) oraz osłona przegubu ( SPIDAN )
w najbliższych planach zmiany oleju, filtrów, płynu chłodniczego
przydałaby się jakaś sesyjka ...
-
- Forum Audi 80
miałem na tel prawie takie same foto ...klife pisze:Trzeba bylo zdjecie zrobic
[url=http://images64.fotosik.pl/983/6d21ce17b751095dm.jpg]Obrazek[/URL]
z dzisiaj: wymiana płynu chłodniczego ( PRESTONE ) ( zleciała chyba całość, bez demontażu termostatu, weszło jakieś 6.5l, pierw układ przepłukany parę razy ) ... wymiana filtra powietrza, a na dniach wymiana oleju ( MOBIL 10W40 DIESEL ) oraz filtra oleju ... wymienię olej bez demontażu osłony pod silnikiem ??