[80 B4] Obniżające sprężyny
Zatem jeszcze jedno i już mam nadzieje ostatnie pytanie:
jakie sprężyny polecacie pod SERYJNE amortyzatory? Czytałem, że taki amortyzator może przyjąć sprężynę max -40mm. Obecnie mam -60/-40 na seryjnych amorkach, które też już dostały po dupie. A poza tym jednak brakuje komfortu i ten niski przód jest po prostu za niski. Marce takiej jak Sachs jestem w stanie zaufać (w jakość jej produktów) i wtedy jakie sprężyny zamontować pod takie amorki?
jakie sprężyny polecacie pod SERYJNE amortyzatory? Czytałem, że taki amortyzator może przyjąć sprężynę max -40mm. Obecnie mam -60/-40 na seryjnych amorkach, które też już dostały po dupie. A poza tym jednak brakuje komfortu i ten niski przód jest po prostu za niski. Marce takiej jak Sachs jestem w stanie zaufać (w jakość jej produktów) i wtedy jakie sprężyny zamontować pod takie amorki?
Ze swojej strony polecam Eibacha pro kit. Rewelacyjne w połączeniu z seryjnymi amortyzatorami. Mam zresztą takie w garażu, tylko do NG.pproniuk pisze:Zatem jeszcze jedno i już mam nadzieje ostatnie pytanie:
jakie sprężyny polecacie pod SERYJNE amortyzatory?
Racja, tylko wg. mnie wzmocniony Sachs będzie się chyba lepiej spisywał niż MTS.Adams80B4 pisze:Jeżeli dobierzesz odpowiednio amor do sprężyny wysokością to nie tylko sachs ale również np.mts doskonale sobie poradzipproniuk pisze:Marce takiej jak Sachs jestem w stanie zaufać (w jakość jej produktów) i wtedy jakie sprężyny zamontować pod takie amorki?
Jeździło się bardzo komfortowo, o tym sławnym "betonie" nie było mowy. Teraz jeżdżę na Jamex'ach i jest dużo twardziej w porównaniu do Eibach'ów.pitazz pisze:no właśnie ciekawe ile by usiadło niżej....bo jestem na etapie "brać albo nie brać eibcha" ale cały czas się waham.....ciekawi mnie jak ta twardość się zmienia w porównaniu do ori sprężyn
Panowie czym ten zestaw różni się od gwintu cabrio? Długością, obciążeniem?
Na moje oko będzie pasował do cabrio, ale producent pisze, że nie pasuje ani do cabrio, ani do wersji quattro.
http://www.tatechnix.de/tatechnix/gx/pr ... yp-89.html
Piszą, że jest do limuzyny i coupe.
Jeśli odpowiada Ci ta marka to kupuj i najprawdopodobniej będzie dobrze.
http://www.tatechnix.de/tatechnix/gx/pr ... yp-89.html
Piszą, że jest do limuzyny i coupe.
Jeśli odpowiada Ci ta marka to kupuj i najprawdopodobniej będzie dobrze.