Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 2.6 abc sedan] radio umarlo, problem po podmianie na now

ODPOWIEDZ
brontokoparka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 2.6 abc sedan] radio umarlo, problem po podmianie na now

Post autor: brontokoparka » 14 maja 2014, 10:23

Witam!
Mam pewnien problem. Kupilem auto z radiem(firma krzak z azji), radio przez noc zjadalo cala energie z akumulatora. Zima przy dosc mocnych mrozach padlo mi radio. Piszac padlo mam na mysli trupa kompletnego. Przestal tez ginac prad. Pokonuje rocznie miedzy 5-7 tys km. Wiec nie przeszkadzal mi jego brak. Ale teraz zaczolem spedzac wiecej czasu w aucie. I pomyslalem o nowym radiu. Wiec podlaczylem radio/mp3/cd od LG ktore jest w 100% sprawne. I rowniez cisza.
Sprawdzilem napiecie miernikiem na kablu z baterii i stacyjki. Z baterii w spoczynku idzie 4v, podczas pracy silnika 12. Ze stacyjki po przekreceniu kluczyka 12v.

Postanowilem zamienic kable w kostce pod ktora podlacza sie radio czyli kabel z baterii z kablem od stacyjki i radio nagle ozylo. ALE!
Dziala tylko na postoju. Jak pojazd zacznie sie tylko toczyc(obojetnie czy z pomoca silnika czy bez) natychmiast radio zaczyna sie wlaczac i wylaczac. Mniej wiecej 1/2 razy na sekudne bez wzgledu na predkosc. Jak tylko zatrzymam pojazd radio gra znowu bez problemow!

Gdzie moge szukac przyczyny?
Czy podciagniecie kabla do radio bezposrednio z aku rozwiaze problem?
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl